Nakon nesreće u Prnjavoru: Djevojčica još u bolnici, dječak pušten na kućno liječenje

Učenik drugog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Prnjavoru, N.LJ. (8), povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi srijedu u ovom gradu, pušten je na kućno liječenje, a godinu dana mlađa M.M, zadržana je na daljem liječenju u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Ovo je, za portal MojPrnjavor.info, saopšteno iz te zdravstvene ustanove, uz podsjećanje da je pacijent N.Lj zadobio kontuziju glave i bio je hospitalizovan u klinici za dečiju hirurgiju.

- Pacijentkinja M.M. je primljena u stanju politraume. Zbrinuta je i trenutno svjesna, te se nastavlja sa mjerama intezivnog liječenja - odgovirili su iz UKC na naš upit.

Saznajemo da je teže povrijeđena učenica zadržana na liječenju usljed povreda glave, ruke i karlice, kao i da, srećom, nije životno ugrožena.

Rezultati uviđaja trebaju da daju odgovor na pitanje, kako su se đaci na putu iz škole, iz druge smjene, našli na udaru „golfa“, za čijim volanom se nalazila Prnjavorčanka M.R (20).

Podsjetimo, nesreća se dogodila u srijedu poslijepodne, nakon četvrtog časa, oko 17 časova, u Ulici Miloša Kondića, između škole i Ukrajinske crkve, nedaleko od kuća povrijeđenih đaka u prigradskom naselju Babanovci.

Direktorka škole, Jasmina Malešević, kaže da se još uvijek oporavljaju od šoka i nesreće koja je pogodila učenike, njihove roditelje i sve u školi.

- Neizmjerno nas je obradovala vijest da je naš učenik otpušten na kućno liječenje. Ohrabrilo nas je i saznanje, od roditelja, da se stabilizuje zdravstveno stanje naše učenice. Zadržana je na daljim pretragama i liječenju. Nadamo se njihovom što bržem povratku u školske klupe - rekla je, za naš portal, direktorka Malešević.

N. ĐURIĆ

Povezana vijest: