Nekadašnji odbornik NDP Slaviša Milinčić potpisao za DNS

Nekadašnji odbornik NDP u Skupštini opštine Prnjavor, Slaviša Milinčić Sipa (49), potpisao je danas pristupnicu ovdašnjem odboru DNS, pa će sa dva odbornika ova stranka u lokalnom parlamentu ubuduće biti odmah iza vodećeg SNSD i opozicionog SDS. Već pripljmljenu člansku kartu, kako je i najavio portal MojPrnjavor.info, uručio mu je lider DNS Marko Pavić.

On je poručio da je ovaj čin pojačanja, novim odbornikom u Prnjavoru, dokaz da su propali svi beskurpulozni pokušaji  političkih “i rivala i navodnih prijatelja” da sruše DNS.

- Nije tajna da su na našem rušenju itekao, ne birajući sredstva, radili i naši “prijatelji”. Međutim, mi smo istovremeno provjetrili i osnažili našu stranku. Rezultat toga je dolazak novih ljudi, poput odbornika Milinčića ovdje u Prnjavoru, ali i novih ljudi u Srpcu i mnogim drugim mjestima širom Srpske. Poručio sam našem članstvu da budu lokal patriote i da jačaju svoje opštine, kako bi i Srpska bila jača. Vjerujem da ćemo ovim angažmanom i drugog našeg odbornika znatno ojačati rad u lokalnom parlamentu ali i kvalitetniji život svih Prnjavorčana - rekao je Pavić u Prnjavoru.

Predsjednik DNS je naglasio da je svim opštinskim i gradskim odborima dao zadatak da poboljšaju rezultate sa prošlih izbora, kada je ostvaren najbolji izborni rezultat u istoriji te stranke, a koji se našao na udaru i njenih “prijatelja”.

- Odbornik Milinčić i svi drugi koji nam prilaze su očito prepoznali politiku DNS, koja je u interesu svake MZ, lokalne zajednice i RS. Na prošlim izborima imali smo 100.000 glasova i naš globalni cilj  je da već na narednim izborima osvojimo više od 100.000 glasova, tako što će svaki naš odbor ostvariti bolji izborni rezultat nego ranije – optimistično je najavio Pavić uz uvjerenje da će regija koju čine Prnjavor, Srbac, Laktaši i Gradiška, biti DNS-ova uzdanica na narednim izborima.

Novopridošli DNS-ov odbornik Slaviša Milinčić kaže da je, uz dobru saradnju sa predsjednikom OO Draganom Radićem i odbornikom Savkom Tubakom, duboko provjetravanje ove stranke i odvajanje žita od kukolja, razlog njegovog dolaska. Najavio je svoj još agilniji angažman kako u skupštinskim klupama ali i izvan njih, kako je istakao, u interesu DNS-a i svih žitelja Prnjavora.

- Odbornik MIlinčić je naše veliko pojačanje, ne samo za naš glasniji i uticajniji rad u SO Prnjavor, nego, svakako, i za naredne izbore na kojima očekujem da ćemo osvojiti četiri odbornička mandata - poručio je Dragan Radić, predsjednik OO DNS Prnjavor.

Ninko ĐURIĆ