Nova kovid pravila stupila na snagu u SAD

Sjedinjene Američke Države objavile su nova pravila povodom korona virusa, i, iako su neka ograničenja ukinuta, druga, koja spriječavaju Novaka Đokovića da zaigra na US openu - ostala su ista.

Prema novim propisima, međunarodni putnici više neće morati da podnose negativan izvještaj o testu da bi ušli u SAD, ali nema promjene u pravilima da stranci obavezno pokažu dokaz o vakcinaciji protiv Kovida.

Ova činjenica ne ostavlja Srbinu drugu opciju osim da traži medicinsko izuzeće. Međutim, organizatori US Opena još prošle nedjelje su najavili da neće tražiti od Vlade SAD posebna izuzeća za nevakcinisane igrače.

Ubrzo nakon toga, podršku Novaku Đokoviću dale su brojni kolege sportisti i navijači. Recimo, Tenis Sandgren nedavno je rekao da je odluka Amerike smiješna, jer on kao nevakcinisan teniser ima pravo nastupa, dok je Đokoviću to pravo uskraćeno, prenosi Sportal.

Kao što je poznato, Srbinu je tokom sezone na šljaci zabranjeno putovanje u Ameriku, pa je propustio masterse u Majamiju i Indijan Velsu.

 

srpskainfo.com

Tagovi: