Nove klape u „Hotelu Balkan“

„Hotel Balkan“, nadomak Banjaluke, otvorio je danas vrata za predstavnike najuticajnijih medijskih kuća u Republici Srpskoj, čime je ozvaničen nastavak snimanja istoimene telenovele, serijskog projekta Telekoma Srbije i „Bosonoga produkcije“.

Riječ je o serijskom ostvarenju koje će gledaoce, kao svojevrstan vremeplov, provesti kroz generacijski jaz, spletke, intrige i grijehe vlasnika hotela, članova porodice Kuruzović, i na taj način spojiti prošlost i sadašnjost.

„Bilo je ne samo izazovno, već i zahtjevno, počevši od same izgradnje studija, pa do scenografije za ovaj projekat, s obzirom da su svi rekviziti originalni i autentični. Ekipa je mlada, ali jako talentovana i posvećena, pa vjerujem da će i gledaoci, već u prvim epizodama, prepoznati njihov profesionalizam i kvalitet ovog serijskog ostvarenja“, istakla je Brankica Janković, producent i direktor serije.

Predstavnici medija su ovaj put imali priliku da, nakon obilaska studija/hotela, pogledaju prve tri epizode serije „Hotel Balkan“. Nakon projekcije, prisutnima su se obratili reditelj Saša Hajduković i pomoćnik reditelja Dragana Đedović, kao i scenograf Slobodanka Pilić te David Gatarić, supervizor postprodukcije, iznijevši više detalja o dosadašnjem radu na seriji, ali i nastavku snimanja.

„Cilj nam je bio da jednoj, naizgled lakoj formi, damo sadržaj i dubinu te podignemo ljestvicu i u estetskom i u dramskom smislu. Riječ je o jednom od najgledanijih žanrova sa najvjernijim gledaocima i pravi izazov je bio dati autentičan potpis u datoj formi“, rekao je reditelj Saša Hajduković.

Serija „Hotel Balkan“ će od jeseni biti emitovana na kanalu Superstar TV, kada kreće i snimanje druge sezone ove telenovele.

„U skladu sa svetskim trendovima, Telekom Srbija u brojne domove donosi ne samo najbolje usluge, već i serijske sadržaje koji su na vrhunskom nivou. Izuzetno mi je zadovoljstvo što nam se pružila prilika da podržimo i jedan takav projekat iz Republike Srpske, koji će korisnici usluga m:tel BiH imati priliku da prate od ove jeseni“, naveo je Vladimir Lučić, koordinator Telekom Srbija grupe za internet i multimediju.

Poznato je da je „Bosonoga produkcija“ pionir kinematografije u Republici Srpskoj, a ovaj i ostali projekti iz njene „kuhinje“, kao što su „Meso“ i „Kosti“, potvrda su da ova ekipa predano radi na vrhunskim ostvarenjima. Tome svjedoče i brojne nagrade kojima su njihovi projekti ovjenčani na regionalnim i međunarodnim filmskim smotrama.