Novi uspjeh prnjavorske atletičarke: Jeleni Gajić srebro na otvorenom prvenstvu Beograda

Dvadesetdvogodišnja Jelena Gajić, atletičarka AK Prnjavor, uspješno je startovala u ovogodišnjoj sezoni osvajanjem srebrene medalje na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda.

Ova i zvanično najbolja prošlogodišnja mlađa seniorka u Bosni i Hercegovini i sportiskinja Prnjavora,  u srbijanskoj prestonici prošla je kroz cilj druga i okitila se srebrom u trci na 800 metara.

- Prezadovoljna sam startom, kojim najavljujem blistave rezultate i u ovoj godini. Trka je bila sjajna u izuzetno jakoj konkurenciji, a osvojeno srebro mi je izuzetan podstrek za predstojeće nastupe - rekla je za portal MojPrnjavor.info Jelena.

Govoreći o snazi i značaju osvojenog srebra na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda, Željko Petrović, trener AK Prnjavor, ističe da je Jelena bila druga iza reprezentativke Srbije Marije Stambolić, u konkurenciji petnaestak takmičarki iz zemalja okruženja.

Podsjetimo, Atletski savez Republike Srpske Jeleni Gajić je u Doboju na manifestaciji „Veče atletike“, uručio dvostruko priznanje - za najbolje rezultate i najveći napredak u 2019. godini.

Istovremeno, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine prnjavorsku atletičarku je svrstao na treće mjesto u seniorskoj konkurenciji, a u izboru Glasa Srpske izabrana je među deset najboljih sportista Republike Srpske.

Zadovoljavajući nastup Vidovića

Uprkos tome što se nije domogao nekog od odličja, zadovoljavajući nastup na otvorenom beogradskom prvenstvu imao je i drugi član AK Prnjavor, Milan Vidović, u trkama na 60 i 80 metara.

- Naš slijedeći izazvov je već 1. februara na „dvoranskom klasiku“ u Beču - najavljuje trener Željko Petrović, inače, svojevremeno BiH olimpijac.

N. ĐURIĆ