Od žestoke kritičarke do pomoćnika ministra

Novi pomoćnik ministra za privredni razvoj u Ministartsvu privrede i preduzetništva od danas je Ivana Sandić Blagojević, politikolog, saznaje portal CAPITAL. Blagojevićeva je kadar NDP-a, a kao i lider te stranke Dragan Čavić, isticala se kao žestok kritičar vlasti predvođene SNSD-om.

Vlada RS je razrješila dosadašnjeg vršioca dužnosti pomoćnika ministra za privredni razvoj Velimira Andrića i imenovala Blagojevićevu za v.d. pomoćnika na period od 90 dana.

Kako se navodi u rješenju o postavljenju, Ivana Sandić Blagojević je diplomirani politikolog.

Ona je bila kandidat NDP-a Dragana Čavića za poslanika u Narodnoj skupštini RS na izborima 2018. godine, ali sa 479 osvojenih glasova nije uspjela da obezbijedi mandat.

Predsjednica je Aktiva mladih NDP-a od aprila 2018, navodi se na zvaničnoj stranici NDP-a.

U predizbornoj kampanji isticala je da se svakom ministru, pomoćniku i državnom službeniku onemogući da na posao ide službenim automobilom.

„Kada iz budžeta svih građana ne bi plaćali registracije, amortizacije i gorivo, sredstva bi mogli preusmjeriti u subvencije za zapošljavanje”, navela je u jednom od predizbornih intervjuua.

Kritikovala je politike aktuelne vlasti ističući da su u Srpskoj „loši radni i životni uslovi“.

Nakon izbora 2018. godine, Dragan Čavić i stranka kojom rukovodi, NDP, priklonili su se vladajućoj koaliciji te dobili da rukovode Ministarstvom privrede i preduzetništva, „Elektrokrajinom“, kao i pozicije generalnog sekretara Narodne skupštine, pomoćnika, te druge niže funkcije.