Odigrana predstava “Moj dom je tamo gdje si ti”

Pozorištance i Pozorište mladih Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Doboj izveli su na pozorišnoj reviji u Prnjavoru predstavu “Moj dom je tamo gdje si ti”, za koju ih je publika nagradila ocjenom 4,92.

Voditelj ove pozorišne grupe Mira Stanišev tekst za predstavu napisala je prije dvije godine, dok je rad sa glumcima na predstavi počeo proljetos.

Prvo izvođenje imali su na festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva “Dobojska vrteška” u junu.

“Ovo je priča o mališanima iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, ali paralelno s tom teče i priča o aktuelnoj temi odlasku mladih iz zemlje. U osnovi priče je ljubav jer ona je ta koja rješava sve nesporazume i na kraju sve pobijedi, koja svako mjesto čini našim domom pa možemo reći da tamo gdje je ljubav tamo je i naš dom, rekla je sinoć Staniševa Srni.

Ona je napomenula i da u predstavi učestvuju dva ansambla, mladi glumci uzrasta od 10 do 19 godina.

Anđela Lukić, koja je za ulogu vaspitačice Maše u Domu ranije dobila nagradu za glumački potencijal u kategoriji srednjoškolaca, rekla da je bilo izazovno i zanimljivo pripremati se za predstavu.

“U predstavi smo prolazeći kroz različite situacije mogli upoznati i neku našu ‘drugu stranu’ za koju moažda nismo znali da postoji. To je jedno izazovno ali “prelijepo iskustvo”, dodala je Lukićeva.

Pozorišna revija u organizaciji Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor nastavlja se u srijedu, 29. septembra, gostovanjem Dramskog studija Narodne biblioteke “Branko Radičević” Derventa sa predstavom “Veselo povrće”.

Početak predstave predviđen je u 19.00 časova.