Održana licitacija na Ergeli "Vučijak”

Na Ergeli ,,Vučijak’’ kod Prnjavora obavljena je prva ovogodišnja licitacija na kojoj je prodatno nekoliko vrsta konja a licitacija je obavljena po principu “viđeno – kupljeno”. Licitacija je okupila mnogobrojne zainteresovane kupce koji su došli iz različitih krajeva Republike Srpske ali i BiH.

Inače ovo je prva licitacija na Egreli ,,Vučijak’’ koja je organizovana od 2017.godine.

Preko 30 konja čistokrvnih lipicanera koji se ističi po zdravlji i otpornošću bili su ponuđeni na današnjoj licitaciji. Ovi izuzetno radni konji, koji se mogu koristiti i za paradu ali i jahanje privukli su brojne zaiteresovane kupce iz raznih krajeva.

Neki od njih su istinski ljubitelji ovog čovjekovog plemenitog pratioca, pri čemu nisu nisu štedjeli, kako bi kupili nekoliko ovih lijepih životinja.

Jedan od njih je i Darko Sekimić iz sela Kosijerovo kod Laktaša koji je na današnjoj licitaciji kupio četiri konja.

Ergela Vučijak jedna je od četiri egrele sa područija bivše Jugoslavije koja uzgaja čistokrvne lipicanere a to je pokazala DNK analiza u Beču, kaže uprava ergele Vučijak. Ističu da će prikupljeni novac od licitacije, biti uložen u dalji razvoj ove ergele.

Prema sadašnjem stanju na eregeli se nalazi oko 130 grla kažu iz uprave, pri čemu dodaju je sezona ždrijebljena tako da broj grla raste.

Iz ergele Vučijak poručuju da je ovo prva licitacija pri čemu ističu da će se održati još dvije licitacije. Poručuju da će sljedeća licitacija biti održana za mjesec dana.

TV K3

Tagovi: