Otvorena izložba Nine Babić „Nasilje u nasljeđe“: Progovorimo o nasilju nad ženama!

„Umjetnica Nina Babić izložbom „Nasilje u nasljeđe?“ šalje snažnu poruku svim ženama žrtvama nasilja da treba da progovore i poziva ukupnu javnost da se aktivnije uključimo u osudu nasilja i podršku žrtvama“, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvarajući ovu izložbu u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Istakla je da je izložba primjer na koji sve način umjetnost može biti angažovana i pozdravila hrabrost autorke da  jezikom umjetnosti progovori o ovoj tematici, ukaže na nasilje i prikaže njegovo stvarno lice sa ciljem veće uključenosti cjelokupne zajednice na njegovom sprječavanju i zaustavljanju, te pomoći žrtvama.

Umjetnica Nina Babić navela je da izložbom želi ukazati na probleme sa kojima se žene suočavaju.

„Potrebno je da se suočimo sa procesom koji prolaze žrtve nasilja. Izložbom želim da informišem javnost o posljedicama, uzrocima i procesima koje prolaze žrtve nasilja", rekla je Babićeva koja je ovaj projekat realizovana u saradnji sa uruženjem „Udružene žene“.

Prevashodan cilj izložbe je ohrabrivanje na pravo govora skrivenih žrtava nasilja te ukazivanje na problematiku koja je ukorijenjena u našem društvu.

Pokrovitelje izložbe je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a posjetioci će je moći pogledati do kraja jula.