Otvorena izložba novinskih tekstova iz prve polovine 20.vijeka

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru je ove sedmice otvorena izložba novinskih tekstova iz prve polovine 20.vijeka. U izložbenoj postavci se nalaze izdanja dnevnih novina i časopisa od 1907. godine do 1941.godine.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke u Prnjavoru Dušan Marić rekao je da je ova izložbe veoma interesantna i da će posjetioci imati priliku da vide izadanja listova, ” Borba”, ”Politika” kao i ”Hrvatski narod” koji su izdavani odmah na samom početku Drugog svjetskog rata.

Pored tih ratnih izdanja tu imamo dostupna i izdanja lista ”Prosvjeta” iz 1907. godine koji je veoma interesantan i prati rad nekadašnjeg SPKD ”Prosvjeta”. Tu su i brojni časopisi koji su izlazili za vrijeme Kraljevine Jugoslavije. Može se reći da je ova izložba dosta zanimljivija od predhodne koja je održana u prostorijama Narodne Biblioteke, što pokazuje i broj posjetilaca”, navodi Marić.

Kada su u pitanju posjećenost iz drugih lokalnih zajednica, Marić navodi da na ovu izlobu dolazi i nešto malo posjetilaca iz Stanara.

Kaže i da novinska izdanja, koja su izložena u prostorijama Narodne biblioteke, predstvljaju dio fonda koje oni posjeduju kao jedna javna ustanova.

Navodi i da se ljudi malo odazvaju kako bi donirali slične stvari u, pri čemu je pozvao sve zainteresovane da se u narednom periodu više uključe u oplemenjivanje fonda Narodne biblioteke.

Izlozba novinskih tekstova iz prvog perioda 20. vijeka otvorena je do 22. oktobra.

TV K3

Tagovi: