Pedofil iz Goražda iza rešetaka: Dječaka nagovarao da šalje eksplicitne fotografije

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 26-godišnjeg Denisa K. iz Goražda, koji se dovodi u vezu sa iskorištavanjem djeteta radi pornografije.

Ovo je za Avaz potvrdio njegov branilac, sarajevski advokat Aleksandar Remić.

On je dodao da je optuženom takođe produžen pritvor.

Denis K. je osumnjičen da je koristeći se znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio onlajn komunikaciju sa dječakom od 11 godina, pritom se predstavljajući kao 17-godišnja djevojka.

Iako je znao da razgovara sa 11-godišnjakom, Goraždanin mu je poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtijevao od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavao ga navesti da snimi video.

"U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtijevao sastanak sa maloljetnim djetetom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja", navedeno je u saopštenju FUP-a čiji pripadnici su u junu priveli optuženog.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Goraždu pretresen je stan koji koristi osumnjičeni, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti računar, tablet i mobitel koji su korišteni prilikom činjenja ovog krivičnog djela, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.