Petrović pod prijetnjom protesta pristao na sastanak sa sindikatom

Uprava „Elektroprivrede Republike Srpske“ pristala je na sastanak sa sidnikalnim vođama, dan nakon najavljenog protesta ispred zgrade preduzeća u Trebinju.

Direktor ERS-a Luka Petrović u svom dopisu sindikatu sastanak zakazuje za naredni utorak te predlaže da na njemu prisustvuje predsjednik sindikalne organizacije matičnog preduzeća, te po jedan predstavnik sindikalaca ispred distributivnih i proizvodnih preduzeća.

U Odboru sindikata ERS-a kažu da su već formirali radnu grupu za pregovore sa poslodavcem koja će se pojaviti na sastanku.

Podsjećamo, Odbor sindikata ERS-a je donio odluku da 12. decembra ispred upravne zgrade preduzeća u Trebinju održi protest jer uprava preduzeća nije zainteresovana za njihove zahtjeve vezane za povećanje plata.

Inače, ERS je na kolegiju direktora u oktobru ove godine otkazao Kolektivni ugovor za zaposlene. U obrazloženju su naveli da elektrodistributivna preduzeća u sistemu holdinga imaju obavezu da svoje poslovanje prilagođavaju regulatorno odobrenim okvirima zbog čega je neophodno da sve članice zasebno pregovaraju.

capital.ba

Tagovi: