Pljušte ostavke gradonačelnika i načelnika opština u Srbiji

Dva gradonačelnika i jedan načelnik opštine u Srbiji podnijeli su danas ostavke, prenijela je Nova.rs.

Ostavke su podnijeli Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva, Ivan Rajičić, i predsjednik opštine Kučevo.

U saopštenju za javnost Rajičić naveo je da mu je bila čast da obavlja funkciju predsjednika opštine Kučevo u protekle tri godine i zahvalio se svima što su njemu i njegovom timu omogućili da u ovim teškim vremenima preuzmu odgovornost za upravljanjem zajednicom.

- Mnogo toga smo uradili i to je vidljivo na svakom koraku. O tome kako je bilo kada smo dobili mogućnost da radimo u korist svih naših sugrađana i kako je sad, najbolju ocenu će dati građani, na budućim izborima. Ostavku podnosim zbog aktuelne političke situacije, jer smatramo da treba omogućiti onima koji nam osporavaju sve što smo uradili do sada, da izađu pred građane i tako utvrdimo da li i dalje imamo legitimitet ili ne - naveo je Rajičić u saopštenju za javnost.

Njegovu ostavku moraće da verifikuje lokalna skupština u roku od 30 dana. Ako do toga ne dođe, uvodi se privremeni organ i raspisuju lokalni izbori.

Tagovi: