Počela pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”

Izvođenjem predstave "To nisam ja" počela je šesta pozorišna revija "Prnjavor i prijatelji" u organizaciji Dramske scene Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva (SPKD) "Prosvjeta".

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je Srni da se nastavlja lijepa tradicija uzvratnih posjeta pozorišnih grupa sa kojima ovo amatersko društvo iz Prnjavora sarađuje.

- Mi smo kao domaćini nastupili na ljetnoj sceni Doma kulture, dok nas do kraja septembra očekuju gostovanja naših prijatelja iz Banjaluke i Čelinca - rekla je Radonjićeva nakon sinoćnjeg izvođenja predstave.

Prema njenim riječima, za oktobar su dogovorena gostovanja iz Doboja, Srpca, Novog Grada, a prvi put publici u Prnjavoru će se predstaviti Scena za odrasle SPKD "Prosvjeta" Prnjavor u saradnji sa školom glume iz Dervente.

Ona kaže da je programska šema manifestacije jako zanimljiva i sadržajna, a ove godine zbog specifične situacije svi će nastupati na otvorenom, odnosno na alternativnim scenama u gradu.

- Publika koja ima različite senzibilitete moći će da isprati ono što smo pripremili, a Prnjavor polako ulazi na mapu pozorišnih festivala, kojem se, iako nije takmičarski, rado odazivaju svi naši prijatelji i saradnici, pa čak i profesionalni glumci - rekla je Radonjićeva.

U okviru revije "Prnjavor i prijatelji" za 24. septembar predviđeno je gostovanje "Dis" pozorišta mladih iz Banjaluke sa predstavom "Tajna tišine", a pred prnjavorskom publikom 30. septembra predstavu "Naše stvari" izvešće Dramska scena Čelinac.

Program revije je besplatan i realizuje se prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Tagovi: