Detalji pogibije pješaka pod točkovima kamiona u Prnjavoru: Očevici zadugo vikali vozaču da stane (FOTO)

Pogibijom 72-godišnjeg Štefana Adamovića, u subotu u prigradskom naselju Vijaka kod Stočne pijace, koji je sahranjen na mjesnom ukrajinskom groblju u Babanovcima, nadomak Prnjavora, nastavljena je crna serija stradanja pješaka i vozača na prnjavorskim putevima.

Naš portal otkriva detalje jezive smrti ovog penzionera, kao pješaka u saobraćajnoj nesreći, iza kog su ostale tri odrasle kćerke.

Zvanična istraga treba da utvrdi kako se, zapravo, Adamović našao pod točkovima teškog kamiona, kojim je upravljao Mirsad Sinanović (41) iz Tešnja u Federaciji BiH.

Nastradali Štefan Adamović (Foto: Ninko Đurić)

Prema kazivanju očevidaca tragedije tog subotnjeg pazarnog dana na dijelu regionalnog puta Prnjavor-Srbac u Ulici Bože Tatarevića, prisutne je dodatno šokirala jedna posebno zastrašujuća scena.

„Zadugo smo dozivali i galamili na vozača kamiona da stane, a on se uključujući iz kruga jedne firme za poziciju pomjerao nazad-naprijed na cesti. Potom je nastavio naprijed i ne primjećujući da za to vrijeme lomi kosti i dušu nesrećnom čovjeku pod točkovima. Kada je na naše upornu viku napokon zaustavio teretnjak, bilo je već kasno. Očito je da nesrećnog čovjeka nije ni primjetio, prvo kad ga je udario i oborio a potom počeo vući pod kamionom“, pričaju za naš portal svjedoci ove tragedije.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković, zajedno sa policijskim službenicima  Policijske stanice  Prnjavor.

„U saobraćajnoj nezgodi  učestvovali su: Mirsad Sinanović, rođen 1980. godine iz Tešnja, koji je upravljao teretnim vozilom marke „Man“ i pješak Štefan Adamović, rođen 1949. godine iz mjesta Babanovci, opština Prnjavor, koji je prilikom nezgode smrtno nastradao“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode.

Po nalogu tužioca u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske obavljena je i obdukcija nastradalog Adamovića.

PRST TRAGIČNE SUDBINE   

Kako naš portal saznaje od njegovih komšija i poznanika, Adamović je prije oko godinu dana ostao bez supruge i rijetko je izlazio iz kuće, čuvajući se od korone.

„Bio je veoma dobar čovjek, penzionisani radnik ovdašnje „Kožare“. Smrt supruge ga je veoma potresla pa su mu susreti sa kćerkama, zetovima i unučadima dolazili kao pravi melem i utjeha. Zazirući od korone, sve rjeđe je silazio u grad, ali se baš htjelo da tog dana dođe na pijacu i da mu se na tako strašan način ugasi život pod točkovima kamiona“, sa žalom kazuju naši sagovornici.

Iza Adamovića su ostale tri kćerke, zetovi, petoro unučadi i ostala ožalošćena rodbina i prijatelji.

N. ĐURIĆ