Ponovo drama na gradskom mostu u Derventi: Policajac uspio spasiti sugrađanku

Od očajničkog skoka 59-godišnje B.J. i namjere da sebi prekrati život u talasima Ukrine, danas u Derventi na gradskom Starom mostu, bila je brža ruka hrabrog i spretnog policajca ovdašnje Policijske stanice, Dragana Kokanovića (48).

Dragana Kerkez, potparolka Policijske uprave Doboj, potvrdila nam je da se drama odigrala jutros oko 10.50, i to dok policajac Kokanović nije bio na dužnosti.

Vozeći se u svom putničkom automobilu preko Starog mosta, Kokanović je na retrovizoru uočio žensku osobu koja hoda sa vanjske strane mosta.

- Pošto sam se vozio u suprotnom pravcu, odmah sma okrenuo vozilo na kružnom toku na ulazu na most, i nakon što sam ga parkirao uspio sam da se približim uspaničenoj ženi, ispričao nam je policajac Kokanović.

U poslednjem trenu, prije nego što će žena da, sa više od pet metara visine, skoči u rijeku, uspio je da je uhvati za ruku.

Međutim, ona se konstantno odupirala vičući da je pusti „da se ubije“.

Drago mu što je slučajno naišao

Drama na Starom mostu nad Ukrinom, naočigled prolaznika, trajala je više minuta.

- Govoreći joj da nikakvi problemi ili bila šta drugo nisu vredniji od života, uspio sam nekako da je malo umirim i steknem njeno povjerenje. Tada sam je uhvatio i za drugu ruku i, tako, pomogao joj da pređe na unutrašnju stranu mosta. Drago mi je što sam baš u tom momentu slučajno naišao i što sam spasio život našoj sugrađanki, rekao je, za naš portal, Kokanović.

On je potom obavijestio svoje kolege, koje su ženu prevezle u Službu hitne pomoći derventskog Doma zdravlja. Kako saznajemo, nakon ukazane ljekarske pomoći, ona je upućena na dalje liječenje u dobojsku bolnicu.

Zvanično još nije poznat motiv zašto je B.J. imala namjeru da sebi prekrati život skokom u rijeku. Nezvanično saznajemo da je riječ o porodičnim nedaćama i da je, navodno, i ranije imala sličan pokušaj.

Brojni pokušaji i spasioci

Samo prije sedam dana, 15. aprila, kako smo objavili, derventski vatrogasci su iz Ukrine, kod Starog mosta, izvukli beživotno tijelo 72-godišnje Dervenćanke S.C, koja je, kako je utvrđeno, izvršila samoubistvo skokom u Ukrinu.

S druge strane, zabilježeno je i više slučajeva sa srećnim epilogom, u kojima su odvažni policajci spasavali, uglavnom sugrađanke, koje su imale namjeru da sa ovog svijeta odu utapanjem.

Tako su, samo u poslijednjih godinu dana, policajci Miroslav Knežević (51) i Milojko Popović (53), u dva odvojena slučaja, u poslijednje trenutku prije nego što su skočile sa ovdašnjih mostova, spasili život dvjema Dervenćankama.

A, policijski inspektor Dejan Stojanović i vatrogasac Dražen Miodanić, uz pomoć policajaca Željka Lazarevića i Aleksandra Đekića, nakon samoubilačkog skoka, iz bunara su izbavili 52-godišnju sugrađanku.

Ninko ĐURIĆ