Porodica Milivojac iz Štrbaca kod Prnjavora ponovo na udaru lopova: Opljačkana i "Stara priča" (FOTO)

Nepoznati kriminalac ili više njih, pod okriljem mraka, provalio je i opljačkao „Staru priču“, kafanu u centru Štrbaca, jednoj od najvećih mjesnih zajednica na prnjavorskoj opštini.

Vlasnik „Stare priče“, Mirko Milivojac (22), kaže, za naš portal, da mu je, nakon što su provaljena stražnja vrata objekta, iz kase odneseno više od 1.500 maraka.

Dodaje, međutim, da je šteta veća i za više stotina maraka, u ukradenom piću i drugim predmetima čiju količinu i vrstu još utvrđuje.

-Iz ko zna kog razloga, ili, možda, ostavljajući kakvu poruku, lopov je u kasi ostavio 30 maraka-ne skriva čuđenje Milivojac.

On kaže da je pokraden nakon 22 sata i završetka radnog vremena.

-U objekat je provaljeno s terase visoke blizu dva metra. Policiji sam prijavio ukradenih 1.500 maraka iz kase, od čega je oko 500 u kovanicama od po jednu i dvije marke. Ostatak je uglavnom od po 10 i 20 maraka u papirnatim novčanicama. Vjerujem da je lopov negdje razmjenio, odnosno ukrupnio kovanice. Kao i da je imao pomagača, ili koristio automobil, jer prosto je nemoguće da je sve to, uz piće i druge stvari u džepovima i pod rukom neopaženo nosio centrom sela-ogorčen je Milivojac.

Pokradeni vlasnik kaže da je policija izvršila uviđaj i da očekuje da što prije rasvijetli ovu provalu i krađu, koja je uznemirila i ostale mještane Štrbaca.

-Ovih dana izvršene slične provale u više objekata u prnjavorskom i susjednom derventskom karaju, pa je pitanje da li se one mogu dovesti u međusobnu vezu.

Moja porodica očekuje temeljitu istragu. I nije samo ona uznemirena i zabrinuta. Policiju smo upoznali i sa sumnjivim automobilom koji je špartao naseljem- poručuje Milivojac.

RANIJE OPLJAČKANA I PORODIČNA KUĆA

Pokradeni Mirko Milivojac insistira na hitnom rasvjetljavanju pljačka „Stare priče“ i zbog toga što je prije neku godinu provaljeno i u obližnji dom njegove porodice.

-Tada su odneseni novac, nakit i drugi dragocjeni predmeti, po procjenu vještaka, u ukupnoj vrijednosti od oko 5.000 maraka. Policija je tada ubrzo otkrila lopova. Međutim, mi nikada nismo obeštećeni s obrazloženjem da je kradljivac novac olako potrošio a zlatni nakit, vrijedan više hiljada maraka, navodno, prodao nekoj zlatarskoj radnji u bescjenje i lomljeno zlato, za, kako je ustvrdio, 100 evra- ogorčen je Mirko Milivojac.

N. ĐURIĆ