Potisan ugovor o održavanju Međunarodne biciklističke trke

Prnjavor će biti dio velikog sportskog spektakla koji će održati početkom septembra, kada će oko 175 takmičara iz 25 zemalja proći kroz ciljnu traku u pretposljednoj etapi trke u ovoj opštini. Predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja i načelnik Darko Tomaš potpisali su ugovor, u kome su precizirali obaveze opštine i saveza oko takmičenja.

– Ovo će biti veliki spektakl za stanovnike Prnjavora. Posljednja etapa najverovatnije neće toliko biti bitna za pobjednika, što znači da će Prnjavor najvjerovatnije i dočekati onog ko će osvojiti prvo mjesto, kazao je Kuvalja.

Načelnik Darko Tomaš se zahvalio Biciklističkom savezu RS jer su im ponovo ukazali povjerenje.

– Ovaj događaj je veoma značajan za Prnjavor, jer ova trka ima značajno mjesto na biciklističkoj karti svijeta. Ponosni smo što smo godinama dio ovog događaja, kazao je Tomaš.

Međunarodna biciklistička trka održaće se po 14. put.  Prvobitno je trebalo da bude održana u aprilu, ali je zbog vanrednih okolnosti izazvanih virusom korona odgođena za septembar.

– Svetska biciklistička federacija je donijela stroge mjere, strože od Republičkog štaba, koje ćemo ispoštovati. Ipak, apelujem na stanovnike, osnosno publiku, da se drže distance i da nose maske, naveo je Kuvalja.

Predstavljanje trke planirano je 31. avgusta na Jahorini, 1. septembra kreće trka Jahorina – Zlatibor, 2. septrembra zakazana je etapa Mionica-Požarevac, nakon toga kreće dionica od Zrenjanina ka Novom Sadu. Sama međunarona trka Beograd Banjaluka će se odvijati u četiri etape. Prva etapa, planirana za 4. septembar, biće vožena od prestolnice Srbije do Bijeljine, druga od Bijeljine do Vlasenice, treća od Brčkog do Teslića i četvrta od Prnjavora do Banjaluke.

TV K3

Tagovi: