Potpisan Ugovor o isporuci vatrogasnog vozila- autocisterne

U kabinetu načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša, danas je potpisan Ugovor o isporuci vatrogasnog vozila, autocisterne, za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Prnjavor. Ugovor je potpisan od strane opštine Prnjavor i preduzeća “Gasop” iz Beograda, koje se bavi proizvodnjom vatrogasnih vozila.

Tomaš je ovom prilikom izrazio zahvalnost Vatrogasnom savezu RS, koji je obezbijedio novčana sredstva za nabavku višenamjenskog vozila čija je vrijednost 256.000 KM, dodavši da vjeruje i da će rok od devedeset dana, u kome je predviđena njegova isporuka, biti ispoštovan.

“Mi sa ovim dobavljačem već imamo pozitivna iskustva, s obzirom da smo u ranijem periodu nabavili dva veoma značajna vozila i mislim da se u saradnji sa Vatrogasnim savezom dosta uradilo na modernizaciji opreme prnjavorske Teritorijalne vatrogasne jedinice”-rekao je načelnik Tomaš, napomenuvši i da očekuje da radovi na izgradnji novog Vatrogasnog doma u Prnjavoru, čiji kompletan projekat u vrijednosti od 530.000 KM finansira opština, do kraja godine trebaju biti privedeni kraju.

“Sledeće godine će doći do preseljenja vatrogasaca u nove objekte i mislim da ćemo na taj način kompletirati ovaj posao, tako da, u slučaju potrebe, ekipe moraju biti spremne tehnički i materijalno i u svakom drugom smislu da odgovore svakom zadatku” rekao je načelnik opštine.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor Dušan Slijepčević, napomenu je da auto cisterna kojim će teritorijalna vatrogasna jedinica raspolagati spada u red pratećih vozila i služiće prvenstveno za dopunjavanje vozila dodatnim količinama vode, koja obavljaju intervenciju,

“Pored toga, može služiti i za prevoz pitke vode, a njegova zapremina je 5.000 litara. Napomenuo bih da posjeduje i pumpu na kardanski pogon, pa može učestvovati i direktno u gašenju požara” pojasnio je Slijepčević.

Direktor firme koja se bavi proizvodnjom vatrogasnih vozila “Gasop” Beograd, Radoslav Radojičić, istakao je da je na teritoriji Republike Srpske do sada isporučeno dvadeset vozila, od čega su tri isporučena u opštinu Prnjavor.

” U proteklom periodu, uz dobru saradnju sa Vatrogasnim savezom RS i opštinom Prnjavor, napravili smo vozilo koje je višenamjensko i ono je isporučeno prije tri godine. Danas smo potpisali ugovor za isporuku prateće cisterne, a projekat koji je u toku zadovoljava sve uslove urbane sredine. Može da se koristi i u slučajevima elenemtarnih nepogoda, u trenucima nedostatka pitke vode, jer na sebi ima baterije za distribuciju pitke vode. Svjedoci smo da su elementarne nepogode veoma prisutne i smatram da je nabavka jednog ovakvog vozila pun pogodak”. kazao je Radojičić.

prnjavorlive.info

Tagovi: