Poznato ko je osumnjičeni za pljačku Prnjavorčanina

Nedžad Velić (33) iz Cazina, koji je osumnjičen da se lažno predstavljao kao policijski inspektor te da je opljačkao i pretukao Prnjavorčanina, od ranije je poznat policiji po sličnim krivičnim djelima.

Velića su hapsili i prošle i pretprošle godine jer se stanovnicima Gradiške, u namjeri da im izvuče novac, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao različite iznose.

Kada je riječ o najnovijem krivičnom djelu, iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je protiv njega Okružnom tužilaštvu Banjaluka u srijedu podnesen izvještaj za krivična djela razbojništvo i lažno predstavljanje.

– Prijavljeno lice se sumnjiči da je navedena krivična djela počinio  21. juna na području opštine Prnjavor – saopštili su iz policije.

Izvor blizak istrazi rekao je da se Velić vozilom „polo“ dovezao do kuće oštećenog kojem se predstavio kao policijski službenik, a kada je stekao povjerenje oštećenog, to je iskoristio, pa ga je pretukao i tražio novac, a muškarac mu je dao koliko je imao, odnosno, 1.000 maraka.

– Osumnjičeni Velić se lažno predstavio oštećenom, nakon čega je, upotrebom sile nanio tjelesne povrede oštećenom i od istog ukrao 350 eura i 250 KM – rekao je izvor blizak istrazi.

Velić se predstavio kao inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a žrtvi je nanio povrede glave.

Velića su i prošle godine uhapsili službenici MUP-a RS zbog sličnih prevara, a na teret mu se stavlja i da je na području Gradiške tokom 2020. i 2021. počinio šest prevara i jednu krađu, kao i da je pribavio imovinsku korist od 800 evra i 4.200 KM.

Jedna od prevara zabilježena je 6. maja 2021, kada se M. I. predstavio se kao direktor firme iz Cazina, te rekao da želi kupiti kamion.

– Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv, te od M. I. tražio i uzeo 500 evra pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Gradišci. Potom je obećao da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega – rekao je tadašnji izvor blizak istrazi, piše Glas Srpske.

Kako se saznaje, za Velićem je i policija u FBiH raspisivala potrage. Nedžad Velić osumnjičen je i da je lani u gradiškom mjestu Orahova, predstavljajući se kao vlasnik špedicije „Velić“ došao u dvorište M. Ž. i od njega tražio da kupi prikolicu koju je ovaj prodavao. Velić je potom vidio da isti ima i sistem grijanja na pelet pa mu je na prodaju ponudio  peleta po niskoj cijeni, te mu uzeo 1.800 KM, ali mu taj energent nikad nije dovezao.

srpskainfo.com

Tagovi: