Pozvao cijeli vrtić u sud da proslavi usvajanje

Petogodišnjak iz Mičigena pozvao je sve drugare iz vrtića na sud kako bi bili u publici i svjedočili njegovom zakonskom usvajanju - tako je osvojio srca ljudi širom svijeta.

Dječak Majkl se u četvrtak i formalno pridružio novoj porodici, odlukom suda iz okruga Kent.

Na fotografiji, koju su zaposlenih iz okruga podijelili na zvaničnoj Facebook stranici suda, vidi se mališan kako se proteže u stolici u sudnici, pored usvojilaca.

Iza njih, u publici su Majklovi drugari iz obdaništa veselo mahali papirnim srcima.

Tokom saslušanja, svako dijete se predstavilo i objasnilo zašto je došlo da proslavi ovaj dan.

- Majkl je moj najbolji prijatelj - rekao je dječak Stiven.

- Zovem se Lili i volim Majkla - djevojčica je rekla sudiji Patrisiji Garner, koja je za tu priliku nosila ogrlicu od božićnih ukrasa.

- Školsku godinu smo započeli kao porodica - rekao je Majklov učitelj. - Porodica ne mora da ima veze sa DNK-a, porodica je podrška i ljubav.

Grupa prijatelja iz razreda, nastavnika i roditelja djece dočekala je odluku o usvajaju uz pokliče i aplauz, dok su Majkl i njegovi roditelji lupkali sudijskim čekićem, kada je postupak završen.

Četvrtak je u okrugu Kent proslavljen kao Dan usvajanja, a 37 djece je "s ljubavlju i zvanično dočekano u porodicama", napisali su zvaničnici okruga na Facebooku.

- Njihov put je nekad bio jako dug. Podrazumijevao je čuda i velike promjene i za djecu i za porodicu, kao i nevjerovatnu podršku zajednice - kao što to danas možete da vidite na ročištu za usvajanje Majkla - rekla je sudija Patrisija Garner, lokalnim medijima.

- Cijeli njegov vrtić i škola su ovdje da kažu 'volimo te' i 'podržavamo te', kao i 'mi ćemo biti ovdje ne samo danas, već i u budućnosti'.

Majkl je za lokalne medije ispred sudnice rekao: "Volim svog tatu!"

U prilogu se vidjelo i očevo oduševljenje.

Fotografija na kojoj se vidi Majkl i cijeli vrtić podijeljena je na Facebooku čak 100.000 puta.

(BBC)