Prnjavor: 300 besplatnih sjemenskih paketa

Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Prnjavor da je u sklopu sprovođenja mjera usljed pojave virusa korona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u okviru Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima koji se finansira sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), obezbijedilo sredstva za vanrednu mjeru podrške stanovništvu u vidu sjemenskih paketa za zasnivanje proizvodnje povrća za vlastite potrebe.

Ova mjera je namijenjena za ugroženo stanovništvo i siromašne kategorije, a prioritet imaju: višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i slično, koje na raspolaganju imaju minimum pola duluma zemljišta za sjetvu/sadnju povrća.

Radi se o besplatnim paketima pomoći koji sadrže sjemena i rasad povrtarskih kultura kao i mineralna đubriva. U okviru ove mjere za Opštinu Prnjavor je odobreno 300 sjemenskih paketa.

Za sve dodatne informacije zainteresovani poljoprivredni proizvođači se mogu obratiti Odjeljenju za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor putem kontakt telefona 051/660-860, 051/660-023.”

Tagovi: