Prnjavor: Humanitarnom zabavom počinju dani posvećeni srpskom prosvetitelju

Svetosavskom humanitarnom zabavom u organizaciji Кola srpskih sestara večeras u Prnjavoru počinju aktivnosti na obilježavanju dana posvećenog prvom srpskom svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi.

Prihod od prodaje krofni, među kojima će biti i jedna sa dukatom, biće namjenjen za pomoć u izgradnji kuće sedmočlanoj porodici Dragana Vasića iz Čorli.

Zabava će se održati u hotelu „Novi nacional“ sa početkom u 19.00 časova.

U čast Svetog Save sutra će biti održani 27. Svetosavski šahovski turnir u Potočanima i Svetosavska akademija u Domu kulture u Prnjavoru.

Šahovski klub „Pošk“ domaćin je tradicionalnog turnira na kojem svake godine učešća uzme veliki broj šahista iz Republike Srpske, svih kategorija.

Turnir se igra po švajcarskom sistemu u sedam kola, a za osam prvoplasiranih učesnika obezbjeđene su novčane nagrade.

Svetosavska akademija održaće se u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ , Srpske pravoslavne crkvene opštine Prnjavor i Centra za kulturu. Početak akademije predviđen je u 19.30 časova, prenosi Srna.

U ponedeljak, 27. januara na Savindan u svim osnovnim školama biće upriličene prigodne priredbe, dok će prosvjetni radnici sa područja ove opštine školsku slavu proslaviti na okupljanju u hotelu „Novi nacional“ od 17.00 časova.

Tradicionalno svetosavsko druženje u prostorijama Društvenog doma u Grabik Ilovi u ponedeljak od 18.00 lasova organizuju Crkveni odbor i Savjet ove mjesne zajednice. Centralni događaj proslave je podjela krofni, u kojima će se ove godine naći tri dukata sa likom Svetog Save. Za najmlađe Grabičane obezbjeđeni su paketići.

Tagovi: