Prnjavor: Intenzivni radovi na rekonstrukciji gradske vodovodne mreže

Preduzeće “Vodovod” Prnjavor zamjenom starih azbestnih cijevi završilo je prvu fazu rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Branka Ćopića, jedne od najkritičnih gradskih tačaka jer su korisnici često ostajali bez vode zbog kvarova i pucanja cijevi, rekao je direktor ovog preduzeća LJubiša Sibinčić.

Ukupna vrijednost radova je oko 70.000 KM.

“Zamijenili smo kompletan cjevovod, sve priključne vodove, uradili rekonstrukciju čvornog šahta. Ugradili smo i ventile na sve krakove što će u slučaju kvara omogućiti preusmjeravanje vode, odnosno da bez vode bude samo dio ulice u kojem je kvar, a da ostali potrošači imaju vodu”, rekao je novinarima Sibinčić i dodao da će opština Prnjavor iz svojih sredstava asfaltirati ulicu.

Sibinčić kaže da je u skorije vrijeme u planu i rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Stevana Nemanje, dok je za narednu godinu planiran nastavak rekonstrukcije prema Ulici Alekse Malića.

“Na taj način bio bi riješen problem u ovom dijelu grada, a u saradnji sa opštinom Prnjavor nastojimo da rekonstruišemo sve kritične dijelove”, napomenuo je on.

Tagovi: