Prnjavor izabrao najuspješnije sportiste 2019. godine: Najbolji kik bokser Slađan Ostojić i atletičarka Jelena Gajić (FOTO)

Kik bokser Slađan Ostojić proglašen je za najboljeg sportistu opštine Prnjavor za prošlu godinu, dok je nagrada najbolje sportiskinje pripala atletičarki Jeleni Gajić.

Najuspješnija mlada sportiskinja Prnjavora za 2019. je atletičarka Kristina Stojković, najperspektivniji džudista Luka Suvajac i Magdalena Katana, atletičarka.

Za najboljeg fudbalera opštine proglašen je Aleksandar Žižak, košarkaša Aleksandar Petrović, rukometaša Miloš Veljančić, odbojkašicu Katarina Aleksić, tekvondoistu Bojan Malešević, tekvondoistkinju Jovana Njegovan, karatistu Slaviša Podgorac, atletičara Milan Vidović, atletičarku Jelena Gajić, kik boksera Slađan Ostojić, šahistu Ilija Šormaz, tenisera Dražen Petrović, džudistu Dejan Milijaš, džudistkinju Darijana Stojanović, najuspješniju ekipu Fudbalski klub Ljubić i Atletski klub Prnjavor.

U ovim kategorijama proglašeni su i najperspektivniji i najuspješniji mladi sportisti.

Nagrade i priznanja najuspešnijima u prepunom ovdašnjem Centru za kulturu uručili su načelnik opštine Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine Željko Simić i Ljubiša Šikarac, načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Nagrađeniim pojedincima i sportskim klubovima, čestitke za izuzetne rezultate, uputio je čelni čovjek opštine.

- Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da su proteklih godina sportisti opštine Prnjavor bilježili sve bolje i bolje rezultate. Posebno me raduje da to u poslijednje vrijeme čine i kolektivni sportovi, s obzirom na to da je sa individualnim sportovima bilo pravilo da se sportisti u svoj grad vraćaju sa najsjajnijim medaljama - rekao je Tomaš.

Tomaš je izrazio uvjerenje da je i opštinska politika povećanja sredstava za sport doprinijela tim boljim rezultatima.

- Samo prije tri ili četiri godine, 147.000 maraka izdvajano je za razvoj sporta, a ove godine Skupština opština Prnjavor dijeli sportskim klubovima 250.000 maraka. Osim toga, slobodno se obaratite nadležnom odjeljenju, predsjedniku Skupštine opštine ili meni lično, jer tu smo za sve potrebe koje imate da podržimo vaše rezulatete. Izdvajanje za sport je ulaganje za budućnost. Uvjern sam da će te vi vrhunske rezultate koje ostavrujete u sportu prenijeti i u sve druge životne situacije-poručio je Tomaš, izrazivši zahvalnost roditeljima sportista, ali i privrednicima i sponzorima koji, uz opštinska izdvajanja, pomažu prnjavorski sport.

Posebna priznanja

Uručena su i četiri posebna priznanja. Atletičaru Daliboru Vrhovcu i najuspješnijem rekreativcu 80-godišnjem Jelisiji Krajišniku.

Posebno priznanje za vrhunski sportski rezultat ostavren van teritorije opštine Prnjavor dodijeljeno je džudisti Nikoli Moravac, a u kategoriji sportista sa invaliditetom kuglašu Goranu Vasiću.

Po prvi put nagrada publike

Po prvi put u sklopu ove tradicionalne izborne manifestacije organizovano je glasanje putem društvenih mreža „Nagrada publike“. Pobjednik je džudista Nikola Moravac sa 2.515 glasova, ispred za samo tri glasa manje (512) karatiste Aleksandra Trivunovića.

S obzirom na to da su, kako je obrazloženo, oba takmičara dobili veliki broj glasova, opština Prnjavor i  prodavnica sportske opreme „Juventa sport“ nagradili su ih obojicu sa poklon bonom od po 300 KM.

N. ĐURIĆ