Prnjavor: Relja Veselica pobjednik foto-konkursa "Knjigu na sunce"

 Na foto-konkursu "Knjigu na sunce", koji je organizovala Narodna biblioteka Prnjavor u proteklih mjesec dana, pristiglo je 18 fotografija, a prema glasovima posjetilaca "Fejsbuk" i "Instagram" profila ove ustanove najviše glasova, ukupno 388, dobio je Relja Veselica.

Drugo mjesto sa 360 glasova zauzela je fotografija Maje Aleksić, a treća sa 314 glasova bila je Marija Modić.

Najboljima su u prostorijama Biblioteke uručene nagrade sponzora preduzeća "Mladegs Pak" i Merime Čelenka.

Direktor Narodne biblioteke Dragana Marinković rekla je Srni da su se, za razliku od proljeća kada su najtraženiji bili domaći klasici poput Ive Andrića i Meše Selimovića, tokom ljeta najviše čitala djela Jelene Bačić Alimpić, Vesne Dedić, Nore Roberts, Dejana Stojiljkovića i Vanje Bulića, kao i da je primijetna povećana zainteresovanost čitalaca za italijansku književnost.

"U mjesecima pred nama planiramo još niz zanimljivih aktivnosti kojima ćemo pokušati da što više naših sugrađana motivišemo da slobodno vrijeme provode čitajući. Jedna od prvih aktivnosti biće upriličena 8. septembra povodom Svjetskog dana pismenosti", najavila je Marinkovićeva.

U prnjavorskoj Biblioteci na Odjeljenju za odrasle u toku je sedmica posvećena Agati Kristi, jednom od najpoznatijih autora kriminalističkih romana.