Prnjavor: Sahranjen Stevo Aničić otac četvoro djece

Uz jecaje i suze, mnogobrojni ne samo Prnjavorčani, na vječni počinak ispratili su 46-godišnjeg Stevu Aničića, oca četvoro djece, koji je u prošli četvrtak veče poginuo u saobraćajnoj nesreći nadomak svog doma u Potočanima, kod Prnjavora.

Sa ovog svijeta ispraćen je, kako se čulo, dobar čovjek, otac i veliki borac, rođen u Ključu, a u zemlju je položen u mjesnom groblju u naselju Potočani, gdje su nakon izbjeglištva iz zavičaja, sada u FBiH, vrijedni Aničići podigli novo i lijepo porodično domaćinstvo.

„Još kao maloljetnik postao je, od 1993. pa do kraja, učesnik proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata. Radno, boreći se kako je znao i umio na svoj svojstven način, podizao je porodični dom, a sa sada bivšom suprugom Nikolinom, stekao četvoro djece. Prerano je izgubio život skoro kod svoje kuće…“, rekao je u oproštajnoj besjedi sveštenik Zlatko Jusupović, protonamjesnik potočanski.

„Ne ostavljaj nas Stevo!... Ne damo te… Kud nam te nose… pa zar u crnu zemlju naš Stevo!“-prolamali su se krici i vapaji pod potočanskim nebom, dok su đaci ovdašnje OŠ „Miloš Crnjanski“ uz „Očenaš“ ispraćali oca svojih drugara Dragane (9) i Nikole (11). Stevine dvoje malodobne djece.

„Zbogom sine, i ja ću uskoro za tobom! Naćiće mo se mi gore…“, posebno su sve prisutne ganule ove riječi Čede Aničića, prkosne ljudine, Stevina oca.

Čedo nam je rekao da pogotovo sada brine za dodatno pogođenu suprugu-Stevinu majku Bosiljku, ionako oboljelu uslijed više teških operacija. Prisjeća se i najranijih koraka svog izgubljenog sina.

„Sa 16 godina dobrovoljno se prijavio u srpsku vojsku, gdje su mu rekli „ti si premlad, gdje ti je otac?“ A, on im je uzvratio „pa i on je tu“. Ja sam, po dolasku iz Slavonije gdje sam otišao kao dobrovoljac, već bio u proboju koridora, komandir čete, kasnije sam se rame uz rame borio za slobodu sa svojim Stevom. Tog jutra smo zajedno popili kafu, ništa nije slutilo tragedi“, uspio je da, za  naš portal, izusti teško ožalošćeni otac Čedo.

POMOĆ

Od četvoro Stevine djece njih dvoje su malodobni: Dragana (9) je drugi, a Nikola (11) šesti razred osnovne škole, dok je Čedo nedavno oženjen, a Dajana udana. Dječica će, kako saznajemo, nastaviti da žive u svom zajedničkom domu sa bakom i djedom. Osim sa teškim gubitkom oni su suočeni i sa bolešću, za šta izdvajaju ne mala sredstva za lijekove.

„Posjetiću uskoro ovu porodicu i vidjeti šta mogu da pomognem. Jer, ruku pomoći treba pružiti i kada nisu izbori već kada je to neophodno“, rekao nam je na sahrani prisutni Slavko Vujinović, poznati prnjavorski privrednik i humanista.  

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: