Prnjavor: Stanovi za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, obišli su danas stambeni objekat namijenjen za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica, izgrađen u ovoj lokalnoj zajednici.

Aćić je u izjavi za Radio Prnjavor istakao da je vrijednost objekta koji obuhvata 14 stanova 613.000 KM,  te da će lica iz pomenutih kategorijia stanove moći koristiti za života, nakon čega se i zgrada i stanovi vraćaju na upravljanje opštini Prnjavor.

Opština Prnjavor će svojim internim aktima definisati kategorije koje će nakon toga perioda moći da koriste ove stambene jedinice. Moram naglasiti da je Prnjavor ispunio sve obaveze preuzete Sporazumom o izgradnji ove stambene zgrade, što predstavlja primjer odlične saradnje sa Republičkim sekreterijatom za raseljena lica i migracije” kazao je Ačić nakon obilaska objekta.

On je najavio i da će na teritoriji opštine Prnjavor u narednom periodu biti izgrađeno sedam individualnih objekata za povratnike u ovu opštinu.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, izrazio je zahvalnost na današnjoj posjeti.

Uvjeren sam da je objekat kvalitetno izgrađen i ovom prilikom bih se zahvalio i izvođaču radova, koji je posao završio tri mjeseca prije roka. Uskoro će biti završene i procedura koja se tiče izdavanja upotrebne dozvole i uvjeren sam da će krajnji korisnici moći useliti u stanove za nekih mjesec dana” kazao je Tomaš i dodao da će se saradnja sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije nastaviti i u buduće.

Opština Prnjavor jedna je od jedinica lokalne samouprave u kojoj se implementira Regionalni stambeni program, a njegovim završetkom sva intreno raseljena lica trebala bi naći svoj konačni smještaj nakon svih godina provedenih u alternativnim i kolektivnim smještajima.

Radio Prnjavor