Nesvakidašnja nesreća u Prnjavoru: Starac (83) preminuo, pa sa nogom na gasu udario u kola policajca

Osamdesetrogodišnji Milivoj Z. (83), iz Donje Ilove, kod Prnjavora, preminuo je a dva putnička automobila su oštećena, u nesvakidašnjoj nesreći u Ulici Laze Lazarevića, između Osnovnog suda i Kafea „Koridor“ u Prnjavoru, u kojoj su samo pukom srećom izbjegnute još teže posljedice.

Njega je tokom vožnje pokosio moždani udar, da bi potom, sa nogom na gasu, udario u automobil ispred sebe za čijim volanom je bio S. K., policajac u prnjavorskoj Policijskoj stanici.

Svjedoci sa lica mjesta su u prvi mah pomislili da je starac za volanom stradao u sudaru.

"Sve je bilo nesvakidašnje i odigralo se iznenada i munjevito. Starčev automobil je udario u punoj brzini, a on je ostao nepomičan za volanom. Noga je, međutim, ostala na papučici od gasa. Neko od pribranih je „na ključu“ ugasio motor i pozvao Hitnu", ispričali su nam očevici.

U prnjavorskom Domu zdravlja, za naš portal, potvrđeno je da je Milivoje najprije preminuo a njegov automobil otpozadi udario u poličajev koji je, nadomak pješačkog prelaza, čekao uključenje u drugu ulicu.

"Stariji muškarac je kolima hitne pomoći dovezen bez znakova života. Uzaludni su bili pokušaji da ga, injekcijama i na druge načine, reanimiramo. Očito je preminuo prije saobraćajnog udesa, a u tom samrtnom hropcu još jače je pritisnuo papučicu gasa. Pogodio ga je moždani udar, a u njegovom zdravstvenom kartonu stoji da su mu vratne arterije do mozga bile začepljene 80 posto", rekao nam je ljekar u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru, Tihomir Mihajlović.

AKTIVAN DO POSLJEDNJEG DAHA

Milivoje Z. je, kako saznajemo, važio za omiljenu, vrijednu i, kako se pokazalo, do posljednjeg daha i u 83 godini izuzetno agilnu osobu. Tog dana (petak), prije nego što će sjesti za volan, imao je posla u opštinskoj upravi i pričao je da se „ne osjeća dobro, pa je požurio kući“. Moždani ga je pokosio samo nekoliko stotina metara dalje. U Domu zdravlja u Prnjavoru kažu da je sreća u nesreći da se to nije dogodilo na nekom prometnijem mjestu, gdje su posljedice mogle biti daleko kobnije.

Milivoje je sahranjen u subotu u svojoj Donjoj Ilovi, kod Prnjavora, a iza njega su ostali dva sina, kćerka i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

N. ĐURIĆ

Tagovi: