Prnjavor uplaćuje 500 maraka zdravstvenim radnicima

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš danas je, sa načelnikom opštinskog odjeljenja za finansije Aleksandrom Njegomirovićem, najavio da će „Prnjavor biti prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će svim zaposlenim radnicima u zdravstvu isplatiti po 500 maraka“.

Čelni čovjek Prnjavora je rekako kako je spreman da usliši današnji javni poziv sindikata zdravstva lokalnim zajednicama da isplate po 500 KM svim zdravstvenim radnicima.

- Za razliku od većine lokalnih zajednica koje su se izjasnile da će to da učine, ali slijedeće godine, Prnjavor je spreman da to uradi već sutra - ustvrdio je Tomaš.

On je podsjetio da je skupštinska većina još prošle godine, tada predvođena SNSD-om, usvojila budžet u kojem je za potrebe Doma zdravlja planirano 200.000 KM.

- Jedan dio sredstva je bio namijenjen za nabavku sanitetskog vozila, ali smo prije neki dan dobili dopis od trenutnog rukovodstva Doma zdravlja da to nije trenutni prioritet i da se ta sredstva trebaju utrošiti, prije svega, za jačanje kadrovskih prioriteta - naveo je Tomaš.

Podsjećamo, nedavno je došlo do smjene SNSD-ovog rukovodstva prnjavorskog Doma zdravlja. Voljom nove SDS-ove skupštinske većine  rukovodeće pozicije su preuzeli DNS-ovi kadrovici i odbornici ljekar Bojan Subotić (direktor) i Dragan Radić (zamjenik direktora).

 - Već danas šaljemo dopis i aktuelno rukovodstvo Doma zdravlja pozivamo da već sutra ujutro dostave spiskove svih zaposlenih radnika sa tekućim računima. A već u toku dana prebaci'emo po 500 maraka, tako da će Prnjavor biti prva lokalna zajednica u Srpskoj koja je reagovala na inicijativu sindikata zdravstva - najavljuje Tomaš.   

N. Đurić

Tagovi: