Prnjavor: Vlasnica butika šije i poklanja zaštitne maske

Teška vremena u vrijeme pandemije pokazuju i da ima humanih ljudi koji su spremni da uloze veliki trud i napor da bi svima nama pomogli. Takav primjer je vlasnica butika Tip Top u Prnjavoru Dara Bašić koja za šuvaćom mašinom provede i 15 časova dnavno da bi sugrađanima obezbjedila pamučne zaštitne maske koje se nakon nošenja mogu ponovo upotrijebiti. Maske poklanja svima koji pokuacju na vrata radnje, a narudžbe prima putem fejsbuks stranice butika.

– Počela sam da šijem maske kada se korona virus pojavio u Evropi. Pored mene u ovu akciju ukljičeni su i ostali članovi moje porodice. Ne prodajem maske, ovo radim sa željom da pomognem sugrađanima, a vjerujem da u svima nama ima ljuskosti da u ovim teškim vremenima pomognu drugima. Maske se nakon jednog nošenja peru na viskom temperaturama, opeglaju i ponovo se mogu koristiti – kazala je Bašićeva.

S obzirom da se hiruške maske teško mogu naći i u apotekama, potražnja za pamučnm maskama je velika, a ova humana žena nastoji svima da izađe u suret, iako to teško postiže. Ističe da svi mi kod kuće možemo napraviti platnenu masku, uz pomoć šivaće mašine, ili samo – igle i konca.

Bašićeva je sašila maske i za nekoliko javnih ustanova u Prnjavoru, među skojima su policija i radnici opštine. Iako je voljna svima da pomogne, za velika preduzeća ne ispostavlja maske jer u kratkom periodu ne može napraviti veliku količinu. Pozvala je sve humane pojedince i preduzeća da slijede njen prijmjer i počnu masovnije da proizvode besplatne maske koje nas koliko toliko mogu zaštititi od opasnog virusa.

 

Tagovi: