Prnjavorčani priznali krivicu: Četiri i po godine zatvora zbog obljube djevojčice

Mehmed K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora priznali su krivicu za pokušaj obljube djevojčice (12) i pristali da budu osuđeni ukupno na četiri i po godine robije, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Oni su sa Okružnom tužilaštvom u Banjaluci zaključili sporazume o priznanju krivice kojima je predviđeno da Mehmed K. bude osuđen na dvije i po, a Milan N. na dvije godine zatvora.

Ove sporazume prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za danas.

Mehmed K. je optužen za pokušaj obljube, dok je njegov sugrađanin Milan N. optužen za pomaganje pri izvršenju tog krivičnog djela.

Branilac Mehmeda K. advokat Slobodan Perić kazao je da su predviđene kazne u skladu sa zakonom i okolnostima pod kojima se sve desilo, piše Glas Srpske.

- Djelo je ostalo nedovršeno i žrtva nije pretrpjela teže traume, što je najbitnije. Radi se o mladićima koji nisu bili ni svjesni koliko žrtva ima godina. Vjerujemo da će se ovim kaznama postići svrha - kazao je Perić. Istakao je da nema više informacija i da ne može da komentariše sudsku odluku.

Prema optužnici dvojac je napao djevojčicu 21. jula oko dva časa iza ponoći u dvorištu Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” u Prnjavoru. Mehmeda K. terete da je pokušao da obljubi žrtvu, dok mu je u tome Milan N. pomagao. Zbog zaštite djevojčice slučaj je bio zatvoren za javnost i nisu iznošeni detalji. Nezvanično, slučaj je policiji prijavio petnaestogodišnji drug djevojčice. Prema priči dječaka, osumnjičeni dvojac toga dana prišao je njemu i djevojčici. Na silu su ljubili djevojčicu i dirali po intimnim dijelovima tijela, dok su njega otjerali i oteli mu telefon. Dječak je zaustavio automobil koji je prolazio ulicom i s telefona vozača pozvao policiju, koja je brzom intervencijom spriječila silovanje. Nakon hapšenja i ispitivanja Mehmed K. je pritvoren, dok je Milan N. poslije saslušanja pušten na slobodu.

Dosije

Nezvanično, Mehmed K. i Milan N. odranije su poznati policiji po raznim prekršajima i sukobu sa zakonom. U noći kada su napali djevojčicu alko-testiranjem im je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Tagovi: