Prnjavorčanin priveden, oduzeto mu vozilo

Lice S.Đ. lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i opojnih droga, te mu oduzeto vozilo zbog neplaćenih novčanih kazni

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 14.02.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala S.Đ. iz Prnjavora. Lice S.Đ. nije postupilo po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika, uputivši im uvrede.

Lice je lišeno slobode. U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje lica S.Đ. kojom prilikom je utvrđena količina od 1,85 g/kg alkohola u organizmu. Izvršeno je testiranje na prisustvo opojnih droga u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain, amfetamin i benzodiazepin u organizmu. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da S.Đ. ima dug u iznosu od 9.021KM. 

Od lica S.Đ. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, nadležnom sudu. O svemu je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.
 

Tagovi: