Prnjavorski radikali proslavili Krsnu slavu Sveta Tri Jerarha (FOTO)

Prnjavorski radikali „Dr Vojislav Šešelj“, lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom, u prisustvu mngobrojnih članova i gostiju, svečano su obilježili svoju Krsnu slavu - Sveta Tri Jerarha.

Milorad Mićo Kondić, predsjednik Opštinskog odbora, zahvalio se prisutnima na odzivu da uveličaju slavsku tradiciju ove, u gradu pod Ljubićem, parlamentarne stranke.

- Pozdravljam predstavnike svih ovdje prisutnih stranaka i, naravno, naše vjerno članstvo i simpatizere koji našu stranku čine vječnom, a svi mi zajedno i u srcu našu Republiku Srpsku i maticu Srbiju - poručio je Kondić, prije nego što će tradicionalno krajiško poštenje uručiti, za istim slavskim stolom, svešteniku i predsjednicima dvije najjače stranke u Prnjavoru, Darku Tomašu, čelnom čovjeku opštine i predsjendiku vladajućeg SNSD i Nemanji Vasiću, predsjedniku opozicionog SDS.

Za naš portal Kondić je izrazio optimizam da će ovdašnji radikali, ne samo i dalje ostati u loklanom parlamentu, nego da će na predstojećim izborima ostvariti jedan od najboljih dosadašnjih rezultata.

- Pozivam sve radikale da stanu pod jedinu radikalsku zastavu SRS „dr Vojislav Šešelj“, istinskog patriote i heroja koji je porazio Haški tribunal. Vjerujem da ćemo od oktobra biti jači nego ikada a sve u cilju da se, kao i do sada, beskompromisno izborimo za što bolji život Prnjavorčana. Još jačim uticajem u skupštinskim klupama na tom prvorazrednom cilju biće nam lakše u obostranom, odnosno opštem interesu - kaže Kondić.

Načelnik i predsjednik SNSD je istakao da da se uvijek vrlo rada odaziva na krsne slave radikala.

- Sve vas pozdravljam uz zahvalnost domaćinu koji nas je pozvao da se družimo. I svake godine on to čini da, ovako, svi budemo zajedno. Zadovoljstvo mi je da budem dio ove vaše slave, veselja i svega ostalog. Uvjeren sam da će sve to, uz saradnju, biti i vremenu koje je pred nama, na dobrobit svih ljudi za koje treba da radimo - rekao je Tomaš.

Nemanja Vasić, predsjednik opozicionog SDS, radikalima je poželio da im svetitelji koje slave, kako je naglasio, pogotovo u ovoj izbornoj godini daju dovoljno mudrosti da „pravilno odluče“.

- Da pravilno odlučite i krenete za onima u koje vjerujete da će, u ovom svemu, biti uz Srbiju i Rusiju, uz pravoslavni svijet koji i jedini poštuje slave. Da ostanemo prijatelji i da fokus našeg rada bude na spašavanju ovog što se događa. Da spasimo Republiku Srpsku, zaustavimo odlazak naroda i spasimo ostalo…- poručio je Vasić.

Poziv pod jednu zastavu Slavko Vujinović Slavuj, predsjednik Okruga Motajica-Lijevče Srpske radikalne stranke „dr Vojislav Šešelj“, sa sjedištem u Prnjavoru, za naš portal, najavio je skoro otvaranje kancelarije tog okruga u ovom gradu.

- Istovremeno, pozivam sve radikale da se ujedine i stanu pod zastavu SRRS „dr Vojislav Šešelj“. Pozivam i sve srpske patriote da nam se pridruže. Želimo da ne samo u našoj nego i u okolnim opštinama stvorimo nikad jaču stranku Radikala, pod vođstvom i u Hagu i pred cijelim svijetom osvjedočenog heroja, patriote i borca za istinu i pravdu. Za dostojanstven život svih Srba i ostalih sugrađana. Ubijeđen sam da će ujedinjeni radikali od oktobra igrati daleko značajniju ulogu u prnjavorskom parlamentu, na opšte dobro - optimista je Vujinović.

N. ĐURIĆ