Prnjavorski SDS ozvaničio: Aleksić na megdan SNSD-ovom Tomašu

Prnjavorski SDS je danas ozvaničio diplomiranog inženjera mašinstva Milana Aleksića (28) kao kandidata za načelnika opštine Prnjavor na predstojećim lokalnim izborima, a Milana Petrovića (32) za nosioca odborničke liste za Skupštinu opštine.

Petrović je, inače, nedavno izabrani predsjednik te sada opozicione stranke u ovoj krajiškoj opštini, a Aleksić aktuelni predsjednik Izvršnog odbora.

SDS-ovim kandidatima u Prnjavoru, dolaskom na konferenciju za novinare u stranačke prostorije, podršku su pružili i narodni poslanici  Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, i Jelena Trivić, nosilac liste te stranke za Skupštinu grada.

Petrović je najavio da ni malo nije slučajno da današnjem presu prisustvuju baš „dragi gosti iz Banjaluke“.

„Činjenica je da suštinske promjene kreću promjenama iz Prnjavora i Banjaluke. Mi iz Prnjavora poručujemo da smo spremni za taj poduhvat i podvig i siguran sam da ćemo i mi i Banjalučani uspjeti u tom naumu“, optimista je Petrović.

On je najavio da će SDS narednih dana promovisati i izbornu listu.

„Na listi se nalaze 33 kandidata za odbornike koji su uglavnom mladi ljudi, studenti, inženjeri, ali i poljoprivrednici i priovrednici, ljudi koji su se dokazali u svojoj lokalnoj zajednici“, rekao je Petrović.

Aleksić je izrazio uvjerenje u svoju pobjedu i promjene u Prnjavoru, najavljujući skoru izbornu platformu, koja će se zasnivati na, kako je rekao, tri osnovna pitanja-porodica, obrazovanje i posao.

„SDS  kreće u borbu za jedan novi Prnjavor. Borbu novih generacija za budućnost djece svih naših sugrađana. Želimo da novim idejama i novim programom stvorimo ambijent za razvoj privrede, da naša djeca odrastaju ovdje i imaju budućnost“, rekao je Aleksić.

Uz stisak ruke podrške, Stanivuković je istakao da sa Aleksićem dijeli iste ideje i uvjerenje u pobjedu.

„Na svakom današnjem koraku u Prnjavoru, osjetio sam veliku podršku naroda. Pošto Prnjavorčani ne mogu ovdje da glasaju za Jelenu i mene, pozivam ih da povjerenje ukažu Milanu Aleksiću. Pobjedama u svojim lokalnim zajednicama, u Prnjavoru i Banjaluci, stvaramo preduslov i da pobijedimo u Republici Srpskoj, i stvaramo mogućnost da ovo bude jedan novi Prnjavor, jedna nova Banjaluka, u perspektivi jedna nova Republika Srpska“, rekao je Stanivuković.

Optimizam nije manjkao ni kod Jelene Trivić.

„Želim da pošaljem poruku svim građanima Prnjavora da se ne boje da će imati dobru saradnju sa vladom Republike Srpske. Budući načelnik Aleksić će svakako naći snage i mudrosti da ima dobru saradnju, ali ne zaboravimo da je 2022. na pragu i tada ćemo mijenjati stvari i na nivou Republike Srpske. Čekamo nužne promjene i u Prnjavoru i u Banjaluci već ove godine, ali isto tako i 2022. godine na nivou Srpske“, poručila je Trivićeva.

Mada to još nije ozvaničeno, gotovo je izvjesno da će Milan Aleksić protivkandidata za kormilo opštine Prnjavor imati u Darku Tomašu, aktuelnom načelniku i predsjedniku ovdašnjeg SNSD.

N. ĐURIĆ

Tagovi: