“Pronija” održala godišnji koncert

Gradsko kulturno – umjetničko društvo /GКUD/ „Pronija“ Prnjavor održalo je godišnji koncert na kojem su sugrađanima pokazali najbolje koreografije nastale pod vođstvom umjetničkih rukovodilaca ovog društva.

Poštovaocima tradicionalne igre i pjesme predstavili su se dječiji hor, škola folklora, pionirski, omladinski, veteranski i izvođački ansambli, izvorna žeska i muška pjevačka grupa, vokalno – instrumentalna etno grupa, narodni, tamburaški i mješoviti orkestar i vokalni solisti orkestra.

Predsjednik Skupštine GКUD „Pronija“ Milan Radulović rekao je za Srnu da su se punih 8 godina pripremali za jedan ovakav koncert.

„Velika je čast bilo izaći na scenu i publici pokazati šta smo sve pripremili za ovu priliku. Naši članovi su bili dobri predstavnici svog grada g dje god su nastupali, a tokom svih ovih godina posjetili smo više od 20 evropskim zemalja“ , rekao je Radulović.

On je najavio da će u ovoj godini GКUD „Pronija“ održati i tradicionalni Nikoljdanski koncert za djecu, dok će veterani nastupiti na festivalu na Zlatiboru od 6. do 8. decembra.
Za dugogodišnji doprinos u radu društva priznanje su dobili Renata Boras, Đorđe Đurić, Jovan Palikuća, Dajana Petrović, Nataša Prodanović i Nevenko Vujasinović.

GКUD „Pronija“ Prnjavor osnovano je 2011. godine. Trenutno ima oko 350 članova.

Tagovi: