Ratni veteran tvrdi: Šefica banke nasrnula na mene i izbacila me iz reda

Ratni veteran i penzionisani radnik obezbjeđenja, Branko Šestić (66), podnio je krivičnu prijavu protiv Milene Trivunović, šefa Ekspoziture "Nove banke" u Prnjavoru, tereteći je da je u dva navrata fizički nasrnula na njega, i preko reda u prostorije banke uvela druge klijente.

Da paradoks bude veći u ovom nesvakidašnjem incidentu, na udaru ženskih, odnosno šaka šefice našao se borac prve kategorije Vojske Republike Srpske, sa ratnim stažom od Knina do Ozrena i Vozuće, koji se sprema da za koji dan ode na izdržavanje petnaestomjesečne kazne zatvora, kako tvrdi, odrezane u montiranom procesu za ratne zločine.

- Šefica Milena osiono i bezobzirno me gurnula, ostvarivši neposredni fizički kontakt u predjelu prsa i nadlaktice. I to u vrijeme borbe protiv virus korone, čime je počinila krivično djelo protiv zdravlja i ljudi-„nepostupanja po važećim  zdravstvenim propisima“, priča za MojPrnjavor.info Šestić.

Branko kaže da je još u šoku imajući u vidu da je stalni klijent banke i njen prvi komšija, sa stanom pod istim krovom. Još se pita - "zašto je trebalo šefici da istrči iz kancelarije ,i van njenih vrata, na njega atakuje?!"

- Bilo me je sramota da na mene nasrće ta žena, da bi prije mene upustila druge klijente. I to u jeku borbe protiv korone virusa kada treba da pratimo na svaki kontakt, na stranu moja priprema za odlazak na robiju, u montiranom procesu u kojem, inače, bez ispljenog metka, niko ne samo da nije ubijen, silovan, ranjen, nego ni povrijeđen. Bilo me je sramota da se sve to događa nadomak mog doma i porodice, a iz Kluba penzionera posmatra moj 90-godišnji otac. Uz nesvakidašnju reakciju šefice, uočio sam nekontrolisanje poteze, kao „namještanje pištolja“, radnika sekjuritija, pa sam bio primoran da pozovem i zatražim zaštitu policije, ogorčen je Šestić, koji dodaje da je prava sreća da je u svemu tome ostao priseban, kao i da su sve registrovale siguronosne kamere.

Ogorčen je, kaže, i zbog odnosa prema njemu kao demobilisnamom srpskom borcu, pa je odlučan da pravdu potraži na sudu, uz mnogobrojne nalaze ljekara da je tog dana, „osim pokušaja poniženja“, doživio i težak stres.

Banka: Nije bilo nasrtaja, niti ugrožavnja zdravlja

- Nakon izvršene provjere, utvrđeno je da niko od radnika "Nove banke" nije ugrozio zdravlje i dobrobit klijenta, odnosno da nije došlo do navedenog nasrtaja, ometanja u korištenju usluga Banke, niti sličnog vida ugrožavanja. Slučaj je blagovremeno prijavljen policji, koja je pri dolasku na lice mjesta postupila profesionalno. "Nova banka" podržava rad nadležnih organa i interes joj je da se slučaj istraži u cjelosti, zbog čega se stavlja na raspolaganje za sve eventualne istražne radnje, stoji u odgovoru portalu MojPrnjavor.info iz "Nove banke", nakon što nam je šefica Milena Trivunović rekla da lično nije ovlašćena da daje izjave.

N. ĐURIĆ