Razbistrava se politička scena u Prnjavoru: SDS će biti konstruktivna opozicija

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke u Prnjavoru, s mladim članstvom i rukovodstvom, na proteklim izborima ostvario je odličan stranački rezultat sa devet osvojenih odborničkih mandata. Ali, sami su samokritički zaključili, i ja to prihvatam, da rezultat u konačnici nije postignut, jer je cilj bio osvajanje pozicije načelnika Prnjavora.

Ovo je večeras u Prnjavoru, nakon sastanaka s rukovodstvom i novoizabranim odbornicima ovdašnjeg SDS-a, izjavio je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a i novi-stari načelnik Teslića.

On je takođe pozdravio, kako je rekao, odluku da SDS u Prnjavoru bude konstruktivna opozicija!

„Konstruktivna, znači biti takva opozicija koja će podržati sve razvojne projekte, koji su od značaja za stanovnike Prnjavora. To je jedini pravi način parlamentarnog djelovanja, a i na svim drugim nivoima. Ohrabrujuće je da je tu ova ekipa mladih ljudi, sa devet odbonika u Skupštini opštine. Mnogo veći cilj od onog koji su postigli je nastavak djelovanja na razvijanju infrastrukture ovdje u Prnjavoru, sa krajnjim ciljem 2022. godina. Dakle, pripremiti SDS u Prnjavoru, kao i u drugim sredinama. Jer, konačni cilj SDS-a i svih opozicionih partija u Republici Srpskoj treba da bude pobjeda nad postojećim režimom“, kategoričan je Milićević.

On je podvukao da se to može postići, „samo ozbiljnim i odgovornim radom, i vrlo kritičnom analizom izbornog rezultata SDS-a i svih drugih opozicionih partija“.

„Jedino ako spoznamo naše slabosti i naše snage u ovom trenutku, onda možemo praviti ozbiljnu organizaciju za 2022. godinu. Vjerujem da smo na dobrom putu da to i uradimo“, kazao je Milićević.

Milan Petrović, predsjednik prnjavorskog SDS-a, rekao je novinarima da je analiza pokazala da stranka ne može biti zadovoljna ostvarenim izbornim rezultatom.

„Smatram da se SDS ni u jednoj sredini u Republici Srpskoj ne može zadovoljiti s nekim postocima, ili brojem odborničkih mandata, već treba da idemo na pobjedu i srušimo vladajući režim. Siguran sam da ćemo jednom kvalitetnom pripremom to uspjeti, već 2022. na republičkim, kao i da se u punom kapacitetu pobjednički vratimo 2024. na lokalnim izborima“, optimista je Petrović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje on je potvrdio da se razgovaralo sa predstavnicima drugih parlamentarnih političkih stranaka.

„Zauzeli smo jedinstven stav kluba odbornika naše stranke da ćemo u skupštini podržati sve što je dobro i od interesa za opštinu Prnjavor, ali i isto tako da, nipošto, ne dolazi nikakva saradnja sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata. Ne želimo da budemo neozbiljna poliitčka partija. Smatramo da trenutno ne postoje ozbiljne pretpostavke da možemo napraviti jednu ozbiljnu skupštinsku većinu i ne želimo da ulazimo u neke avanturističke poduhvate. Bićemo ozbiljna opoziciona stranka u Prnjavoru. Vidjećemo koliko će to trajati…“, poručio je Petrović.

Milan Aleksić, predsjednik izvršnog odbora OO SDS Prnjavor, kazao je novinarima da su tokom današnjeg sastanka od Milana Miličevića, dobili dragocijene savjete za funkcionisanje kluba odbornika, vođenje stranke i rad opštine.

„Činjenica je da se u Republici Srpskoj stvara osjetna atmosfera za promjene. Te promjene treba da dođu već 2022., ali samo uz jaku Srpsku demokratsku stranku. Cilj nam je jak SDS, koji će na krilima mladosti i rada da dobije izbore zajedno sa svojim koalicionim partnerima“, rekao je Aleksić.

On je dodao da je Srpska demokratska stranka nikada ne može da bude zadovoljna porazom, i optimistički poručio:

„Želimo da istini pogledamo u oči, shvatimo i uvidimo gdje smo griješili, koje su to stvari koje nismo uradili kako treba, da u budućim izbornim ciklusima to ispravimo i ostvarimo izborni rezultat koji se zove-pobjeda!“

 N. ĐURIĆ

Tagovi: