Rukometašice Borca dočekuju Kipranke

Drugu godinu zaredom, rukometašice Borca iz Banja Luke će igrati u Evropi.

Popularne “osice” u petak i nedjelju će igrati dvomeč protiv kiparske Latsije iz Nikozije u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa.

Prethodne sezone, poslije devet godina pauze od nastupa u međunarodnim takmičenjima, tadašnje izabranice Radeta Unčanina su eliminisane od slovačkog predstavnika Dunajske Strede, ali se prema riječima aktuelnog šefa struke Nikole Bijelića, mogao dogoditi istorijski plasman u treće kolo u duelu sa Latsijom iz Nikozije.

- Realne šanse za prolazak u treće kolo postoje. Mislim da je sve na nama. Potrudićemo se da ubrzamo igru, da tehničke greške svedemo na minimum i naravno, nadam se da će borbenost cura biti na zavidnom nivou - rekao je Bijelić za Mondo.

Rivalke sa Kipra su prilična nepoznanica.

- Jako malo ima ažuriranih informacija o našem protivniku. Uspjeli smo pronaći jednu utakmicu koju su igrali u maju (finale Kupa Kipra). Na njihovim stranicama nema informacija o pojačanjima tako da se u većoj mjeri okrećemo nama. Naravno, na osnovu te utakmice koju imamo odradićemo pripreme za naš dvomeč -

U prethodnom evropskom nastupu “osica” najbolju partiju u Slovačkoj pružila je Lana Lončar, koja se ubrzo i povrijedila zbog čega je propustila kompletnu sezonu.

- Lana neće biti u sastavu za ovaj dvomeč sa Kiprankama, ali je očekujem na terenu već u sljedećoj utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine - istakao je trener Banjolučanki.

Prvi meč igra se u petak s početkom u 19.00 u dvorani “Borik”, a revanš je dva dana kasnije takođe u banjolučkom hramu sporta od 17 časova, piše mondo.ba.

 

banjaluka.net