Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor raspisuje Konkurs za učešće na Vidovdanskim susretima pjesnika

Povodom susreta pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas”, Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor raspisuje Konkurs za učešće na Vidovdanskim susretima pjesnika; na Vučijaku kod Prnjavora, i takmičenje za nagradu „Vidovdan 2021″.

Na konkursu mogu učestvovati pjesnici iz svih zemalja, koji stvaraju na srpskom jeziku, sa neobjavljenim pjesmama (do 28 redova), potpisane punim imenom i prezimenom. Kopije pjesama iz knjiga, rukopise rukom pisane i sadržaj pjesama koji prelaze 28 redova, neće se uzimati u razmatranje.

Radove slati do 1. maja tekuće godine na adrese: talasiskk@gmail.com i zeljkavracevic@gmail.com.

Uz tekst pjesama dostaviti kratku biografiju sa kontakt telefonom i adresom.

Stručni žiri će pregledati sve radove i one koji zadovoljavaju uslove Konkursa uvrstiće u zajedničku zbirku koja će biti odštampana tim povodom i podijeljena učesnicima Susreta.

Ovim su i svi autori pozvani da svoje pjesme pročitaju na susretima pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas”, kod Spomen crkve na Vučijaku, 27. juna svake godine, u 17 časova.

Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor zamoljava one koji posjeduju ovaj konkurs, da ga proslijede i drugim zainteresovanim pjesnicima i književnim klubovima.

Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor unaprijed pozdravlja sve učesnike susreta pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas” i želi im mnogo uspjeha.

Zoran Grumić