Stanari kupuju zemlju od muža sestre odbornice Ujedinjene Srpske

Na dnevnom redu sutrašnje SO Stanari naći će se i Odluku o kupovini zemljišta za izgradnju saobraćajnice za administrativni centar, ali naš portal saznaje da opština ovo zemljište kupuje da bi Dom zdravlja u Stanarima imao pristupni prilaz. Da stvar bude zanimljivija – zemlju Stanarima treba da proda Radojica Đekanović, muž sestre odbornice Ujedinjene Srpske u SO Stanari Željke Damjanović. 

Prijedlog ove odluke lokalnom parlamentu uputio je načelnik opštine Radojica Ćelić. Za kupovinu zemlje, kako saznajemo, nije bilo potrebe, jer nova zgrada Doma zdravlja, koja tek treba da bude sagrađena, može stati na parcelu koja je u vlasništvu opštine. Prijedlog za kupovinu zemlje je „rođen“ nakon poziva za idejno rješenje Doma zdravlja kojim je predviđena i Đekanovićeva parcela.

Opština će nešto više od 500 kvadrata platiti 37.100 KM, odnosno oko 70 KM po metru kvadratnom. Zemlja je procijenjena na 18.895 KM, međutim Odlukom se predviđa isplata dodatnih 17.975 KM na ime ranijih ulaganja. Kako saznajemo, procjenu je uradio Gradimir Lalić koji je istovremeno bio član Komisije za izbor idejnog rješenja Doma zdravlja i koji je uticao da se izabere rješenje koje obuhvata Đekanovićevu parcelu.

- Kad Đekanović proda zemlju opštini, neće imati nikakvu štetu. Ta zemlja će istovremeno biti pristup Domu zdravlja i njegovoj veterinarskoj radnji – kaže sagovornik našeg portala.

Predsjednik OO SNSD-a u Stanarima Goran Jerinić kaže da će sve biti poznato sutra na sjednici kada je ova „tačka dnevnog reda“ u pitanju. On kaže da u materijalima nije sve precizno definisano i da će tek tokom rasprave biti poznato više detalja.

- Sve miriši na priču o tome da će zemlja biti kupljena od Đekanovića, ali to još ne znamo sa sigurnošću. U materijalima za sjednicu nije navedeno ništa osim famozne katastarske čestice. Sutra ćemo znati tačno od koga opština i šta kupuje – kazao je Jerinić za naš portal.

Načelnik Stanara Radojica Ćelić kaže da kupovina ovog zemljišta nema veze s tim da li je Đekanović u porodičnim odnosima s bilo kojim odbornikom stanarske opštine. On dodaje da se zemljište kupuje od mnouh fizičkih lica, a ne samo od Đekanovića.

- Tu neće biti samo Dom zdravlja, već i prateći objekti poput trafo stanice i napajanje grijanja. Pored Doma zdravlja biće i Administrativni centar, Centar za socijalni rad i biblioteka. Postupak eksproprijacije je u toku – istakao je Ćelić.

On dodaje da je prethodna vlast u Stanarima Dom zdravlja premjestila među rudarske kopove i da je više nego neophodno ovu ustanovu vratiti na mjesto gdje se nalazila prije nego što je premještena u prašinu i blato.

- Zemljište o kojem govorite ima nekoliko kvadrata ili nekoliko desetina kvadrata. To nisu dunumi. To je ispravljanje međe i zato moramo da kupimo tu zemlju. Na taj način će biti dozvoljen pristup Domu zdravlja – kazao je Ćelić.

G. Dakić

 

Tagovi: