Tegeltija-Tomaš: Realizovati sve važne projekte

U Prnjavoru je održan sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika opštine Darka Tomaša.

Sa sastanka je poručeno da će se u budućem periodu realizovati svi važni projekti na području opštine.

- Nije bio nijedan projekat da je kandidovan, a da od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije nije bio podržan i to je vidljivo na terenu - rekao je Tomaš. 

Istakao je da su posljednje četiri i po godine bile "prilično intenzivne kada je riječ o ulaganjima u opštinu".

- Preko 16,6 miliona KM je uloženo, a od toga preko 10,5 miliona KM od Vlade Republike Srpske - istakao je Tomaš.

Naglasio je da je najveći i najznačajniji projekat auto-put 9. januar,

 - Kako vrijeme bude prolazilo ti rezultati, kao i otvaranje poslovne zone Vijaka biće sve vidljiviji.  Bez naknade je Vlada Srpske je zemljište vrijednosti preko 24 miliona KM ustupila opštini za poslovnu zonu - dodao je Tomaš. 

Tomaš kaže da su danas razgovarali i o problemima u opštini.

- Tu su problemi sa električnom energijom i sa raspodjelom poljoprivrednog zemljista.  Upoznao sam predsjedavajućeg da je opština Prnjavor jedna od najstabilnijih lokalnih zajednica kada je riječ o finansiranju i nema problema u plaćanjima tekućih racuna - naveo je Tomaš.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da uspjeh Srpske i BiH zavisi od uspjeha lokalnih zajednica. 

- Moj cilj je da posjetim veći broj lokalnih zajednica i da razgovaramo o problemima u tim lokalnim zajednicima kako bi se pronalazila rješenja - izjavio je Tegeltija. 

Tegeltija je istakao da je opština Prnjavor stabilna lokalna zajednica, koja ima svoj program i ciljeve, ali i određene probleme koje u narednom periodu treba rješavati.

- Postoje neke stvari u kojima Savjet ministara može biti partner, prije svega u rješavanju problema vodosnadbijevanja i sistema kanalizacione mreže - dodao je Tegeltija.

Istakao je da je došao da pruži podršku načelniku opštine, bez obzira na dešavanja sa skupštinskom većinom.

- Siguran sam da ćemo i u ovoj godini uspjeti realizovati nekoliko projekata od važnosti za opštinu. Najveća podrška svakako je dolazila od Vlade Srpske i siguran sam da će tako biti i u narednom periodu - naveo je Tegeltija.