Turistički radnici zadovoljno trljaju ruke

Turistički radnici u skijaškim centrima u Bosni i Hercegovini zadovoljno trljaju ruke jer su im staze prepune skijaša, a rezervacije imaju i za naredni period.

Naime, kako kažu, najveći broj gostiju je iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali bilježe i veliki broj gostiju iz dijaspore.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra "Jahorina", kaže za "Nezavisne novine" da ovaj centar nastavlja s dobrim rezultatima, da se novi rekordi nižu iz dana u dan i da olimpijska ljepotica blista punim sjajem.

- Mnogobrojne investicije koje smo uradili tokom ljeta u potpunosti su opravdane kada iznesemo činjenice da je Jahorina apsolutno popunjena. I ne samo Jahorina. U periodu praznika do 10. januara nemoguće je pronaći slobodan smještaj čak ni u Palama, Istočnom Sarajevu i Sarajevu i to sve zbog Jahorine - kazao je Ljevnaić. 

Prema njegovim riječima, Jahorina je definitivno mjesto sakupljanja domaćih i turista iz regiona. 

- U ovom terminu trenutno bilježimo najveći broj turista iz Hrvatske i Slovenije, zatim su zastupljeni turisti iz Srbije, Crne Gore, Mađarske. Zaista nam imponuje što se svi vraćaju na Jahorinu, iako su ove godine otvoreni svi ski-centri u Evropi koji nisu radili prošle godine - ističe Ljevnaić za "Nezavsine novine".  Kako je pojasnio, za 35 dana skijanja na Jahorini skijalo je 75.000 skijaša, što je za 50 odsto bolje u odnosu na isti period prošle godine. 

- Zahvaljujući novim investicijama i poboljšanju ponude te bogatom zabavnom programu i koncertima, siguran sam da je ispred nas najuspješnija ski-sezona u istoriji - kaže Ljevnaić. 

Što se tiče cijena, ističe da su ih ove sezone minimalno povisili. 

- Cijene karata za korištenje naših staza u ovoj skijaškoj sezoni blago su povećane u odnosu na prošlogodišnje. Tako cijena dnevne ski-karte za odraslu osobu u toku sezone iznosi od 55 do 65 KM, dok jedna od omiljenih ski-karata svih posjetilaca, kako lokalnih, tako i iz drugih zemalja, iznosi 440 KM, takođe, za odraslu osobu, a u pitanju je ski-karta 10 u sezoni - dodao je Ljevnaić.

U skijalištu "Ski Vlašić", gdje je cijena dnevnog ski-pasa 30 KM, kažu da je sezona dosad odlična te da je u danima Nove godine bilo najviše gostiju. Dodaju da su prošle godine na ovom skijalištu uglavnom prevladavali domaći gosti, dok ove sezone bilježe veliki broj gostiju iz dijaspore. 

- Slobodno možemo reći da je ove sezone dijaspora preplavila naše skijalište, a posebno u periodu katoličkog Božića i oko Nove godine - ističu iz "Ski Vlašića" za "Nezavisne novine" i dodaju da u narednom periodu očekuju domaće goste. 

Zvonko Bagarić, direktor "Adria Ski Kupresa" na Kupresu, kaže da su zadovoljni sezonom i rekorde obaraju svake godine.

- Staze su pune prirodnog snijega i skijalište radi sve vrijeme. U odnosu na prošlu godinu, ova sezona je dosta bolja jer je ranije i počela- kazao je Bagarić za "Nezavisne novine". Dodao je da su u vrijeme katoličkog Božića imali dosta gostiju iz Hrvatske, tačnije iz Zadra i Dubrovnika, kao i građana iz RS, u najvećem broju iz Banjaluke i Mrkonjić Grada.

(Nezavisne)

Tagovi: