U Banjoj Luci otvoren prvi klub tajlandskog boksa Muay-Thai

U Banjoj Luci, a ujedno i u Republici Srpskoj, otvoren je prvi registrovani klub tajlandskog boksa – Muay-Thai.

Drevna borilačka vještina Muay-Thai ili talijandski boks vuče korijene još iz vremena kada se narod Thai s jugoistoka Kine selio na Tajland, a stara je 1 600 godina.

Gradonačelnik Grada Banja Luka, Draško Stanivuković, prisustvovao je otvaranju pomenutog kluba, te svima prisutnima ukazao na važnost bavljenja sportom, a naročito borilačkim vještinama.

- Svaka borilačka vještina je plemenita. To je najbolji mogući način izbacivanja svega onoga što čovjeka tišti u toku dana. Ništa um ni duh ne krijepi toliko kao treniranje, kako ove, tako i drugih borilačkih vještina - istakao je Stanivuković.

Osnivač i trener kluba Miodrag Štrbac, rekao je kako je postojanje ovakvog kluba od velike važnosti, kako za Grad Banja Luka, tako i za Republiku Srpsku.

Štrbac je istakao kako je klub okupio već 60 ljudi koji su zainteresovani za ovaj sport. Takođe, u sklopu kluba sprovode se i akcije za besplatne treninge djece iz Doma „Rada Vranješević“, kao i za djecu čiji su roditelji u nezavidnoj finansijkoj situaciji.

Takođe, Štrbac je ukazao i na planove, a koji su u direktnoj vezi sa klubom:

- U planu nam je da napravimo prvi Savez Republike Srpske, te da zajedno sa Savezom FBiH napravimo jedan krovni Savez Bosne i Hercegovine - rekao je Štrbac.

Tagovi: