U Prnjavoru održan javni čas glume

Omladinski centar Prnjavor u saradnji sa Dramskom scenom Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” organizovao je sinoć javni čas glume na kome su se predstavile sve uzrasne grupe ovog amaterskog pozorišta.

Druženje zainteresovanih Prnjavorčana sa glumcima upriličeno je u okviru sedmodnevnog festivala omladinskog aktivizma pod nazivom “In fest” tokom kojeg su sve predviđene aktivnosti do nedjelje, 27. juna, posvećene umjetnosti.

Predsjednik Omladinskog centra Dajana Bašić rekla je Srni da je festival kruna dosadašnjeg rada i realizovanih projekata u Prnjavoru u proteklih devet mjeseci, koliko Centar postoji.

Bašićeva kaže da je festival posvećen umjetnosti i da su u ponedjeljak počeli sa oslikavanjem murala na Osnovnoj školi “Branko Ćopić” posvećenog muzičkim instrumentima, koji bi trebao da bude završen do kraja sedmice.

“Sinoć je publika mogla vidjeti glumce u različitim situacijama, u interakciji s njima stvarati željene scene, bio je to doživljaj glume iz nekog drugog ugla, nešto zanimljivo i nesvakidašnje”, navela je ona.

U nedjelju, 27. juna je završna manifestacija projekta tokom koje će nastupiti profesor Muzičke škole “Konstantin Babić” Jelena Ćosović i lokalni bend “Deminutiv”, a biće upriličena i projekcija filma koji objedinjuje aktivizam mladih u Prnjavoru i drugim lokalnim zajednicama.

Bašićeva je zahvalila svim donatorima koji su pomogli rad Omladinskog centra - In fondaciji, IOM-u, BRHI programu, USAID-u i opštini Prnjavor, koja je centar mladih uvrstila u budžet i za ovu godinu im odobrila grant sredstava od 10.000 KM.

Tagovi: