U Prnjavoru se uskoro otvara Zavičajni muzej

U prostorijama zgrade, nekadašnjeg Vojnog odsijeka u Prnjavoru trebao bi uskoro da bude otvoren Zavičajni muzej Prnjavor.

U okviru muzeja nalaziće se šest muzejskih postava koje će posjetiocima predočiti nekadašnji život na teritoriji opštine Prnjavor.

Prikazi predmeta i ambientalne cjeline nekadašnjeg seoskog života, muških i ženskih tradicionalnih nošnji, predmeta za obradu zemlje i drugih materijala, sve je to što će uskoro biti ponuđeno posjetiocima, željnim da se upoznaju sa nekadašnjim načinom života.

Trenutno je muzejska postava je veoma bogata i a to je odraz i bogate istorije prnjavorskog kraja navode iz Zavičajnog muzeja Prnjavor.

Svaki muzej predstavlja svjedočanstvo života pri čemu i čuvari istorijskog i kulturnog naslijeđa svakog naroda navode iz muzeja. Poručuju da im je veoma drago što se muzejska postava nalazi u zgradi, koja ima veliku istorijsku vrijednost za opštinu Prnjavor.

Iz zavičajnog muzeja Prnjavor pozvali su sve građane, ukoliko imaju bilo kakve istorijske predmete a ne znaju šta da urade sa njima, da ih mogu predati na raspolaganje muzeju. Poručeno je da treba proteći još nekoliko mjeseci kako zbog restauracije zgrade i drugi pravnih osnova, kako bi muzej formalno/pravno zaživio.

TV K3

Tagovi: