U Splitu ubijen mladi fudbaler, objavljeno ko ga je izbo nožem

Splitsko-dalmatinska policija kriminalistički istražuje dvije osobe povezane s ubistvom 22-godišnjeg mladića koji je noćas oko jedan sat na Mažuranićevom šetalištu u Splitu izboden nožem.

Portparol PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević kazala je da su dvije osobe uhapšene nakon što je policija, odmah po dojavi o događaju, započela potragu za počiniteljem.

Dodala je da je uviđajem rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu te da će policija saopštiti više informacija o događaju nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

Policija je ranije izvijestila da je 22-godišnjak podlegao povredama u splitskoj bolnici nakon napada u kojem mu je muškarac zadao ubodnu ranu u predjelu prsa. Nadodala je da je u službene prostorije dovedeno više osoba, od kojih su dvije uhapšene u vezi s ubistvom.

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Josip Krnić rekao je novinarima da je 22-godišnjak s teškom ubodnom ranom u predjelu desnog prsišta doveden na odjel Hitne pomoći bez vitalnih znakova. Pristupili su odmah reanimaciji, ali bezuspješno te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod.

Prema pisanju medija, policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.

Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio braći dati novac, no za sada se slučaj ne vodi kao ubistvo iz koristoljublja, javlja Dalmatinski portal. Ljudi koji poznaju braću kažu da žive u jako lošim uslovima i da su slučaj za Centar za socijalnu skrb. Sva tri brata imaju problema s drogom i uglavnom na ulici žicaju novac od prolaznika.

Sukob je sinoć započeo ispred zgrade u kojoj braća stanuju u Ulici Domovinskog rata. Žrtva je tada još bila u društvu trojice prijatelja. No, nakon nekog vremena došlo je do sukoba s dvojicom braće koji metar dalje, na trgu pred hotelom Corner. Navodno se prije toga mladić i udaljio, ali se potom vratio.

U jednom trenutku najstariji brat je otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji je pokušao pobjeći uz Mažuranićevo šetalište. Po dolasku policije ubica se opirao hapšenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu u vozilu i urlao na sav glas.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, muškarac koji je mladića izbo u prsa je 31-godišnjak A. R. Žrtva je fudbaler jednog kluba u blizini Splita.

Nama ta braća nisu izgledala nimalo opasno. Dosađivali su, onako ispijeni, ponekad i jako neuredni, tražili bi pola eura, euro. Prije dva mjeseca jedan od njih je ispred jednog kafića napravio incident pa su ga potjerali. Nije se opirao. Oni se stalno drogiraju, žive u stanu s bolesnom majkom – govore vlasnici lokalnih kafića za Slobodnu Dalmaciju.

Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali znaju ulaziti u prodavnice, pečenjare i kafiće. Nisam ništa čuo dok nisu došle hitna i policija sa sirenama. Ko zna zašto su napali jadnog momka i još njih tri na jednoga – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju stanar obližnje zgrade.

banjaluka.net

Tagovi: