Uhapšen Nisvet Mujkić koji je automobilom usmrtio 13-godišnju djevojčicu

Nisvet Mujkić (25) koji je u subotu uveče, u centru Prnjavora, za volanom „golfa 4“ usmrtio trinaestogodišnju Vanju Rudić, učenicu osmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“, uhapšen je danas.

Kako smo pisali, a prema iskazu očevidaca, Mujkić je djevojčicu „pokosio“ na pločniku uz radnje na Gradskoj tržnici, nakon što je prešla pješački prelaz i trotoar na raskrsnici Ulica Novaka Pivaševića i Laze Lazarevića.

Svjedoci sa mjesta nesreće tvrde da je prebrza vožnja uzrok tragedije, i da je nesrećna devojčica poginula naočigled oca, kojeg je i čekala.

Djevojčica je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta, a vozač je lišen slobode, što je potvrđeno i u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

„U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je 25-godišnji muškarac iz Prnjavora koji je upravljao putničkim vozilom marke „golf 4“ i pešak maloletna trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora koja je prilikom ove saobraćajne nezgode smrtno nastradala. Vozač putničkog motornog vozila „golf 4“ lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo radi ispitivanja zbog počinjenog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja“, saopštila je Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci danas je saopšteno da su pacijenti N.M. (25) i S.S. (39) koji su povrijeđeni u saobračajnoj nesreći u Prnjavoru, „opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke otpušteni“.

Potom su tokom dana Nisvetu Mujkiću stavljene lisice na ruke. Uznemirena prnjavorska javnost od istražitelja očekuje odgovor, prije svega, da li je uhapšeni, uz ekstremno brzu vožnju, eventualno bio i pod uticajem alkohola i opijata, sa kojim ga, inače, javno putem društvenih mreža dovodi u vezu ogorčeni Prnjavorčani.

N. ĐURIĆ

Povezana vijest: