Uhapšen osumnjičeni za jezivo ubistvo Nusreta Destanovića

Austrijske vlasti uhapsile su Sjeničanina S. Z. A. (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, saznaje radio Sto plus.

Uhapšen po međunarodnoj potjernici, a S.Z.A. je nakon zločina pobjegao u Austriju.

Tragedija se dogodila 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z.A. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z.A., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina, prenosi Kurir

Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.Dž. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala.

 

Tagovi: