Prnjavor: Uhapšena tri lica zbog vožnje pod dejstvom alkohola i kršenja policijskog časa

U Prnjavoru tri lica su lišena slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i kršenja policijskog časa.

"Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 07.04.2020. godine, slobode su lišili tri lica inicijala D.M., M.P. i I.D. zbog počinjenih prekršaja vožnja pod uticajem alkohola i ograničenje kretanja na odrđenom prostoru", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naime, prilikom kontrole od strane policijskih službenika i izvršenim alkotestiranjem u 21,35 časova u ulici Branka Ćopića u Prnjavoru, kod lica D.M. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,93 g/kg. Lice M.P. je kontrolisano i alkotestirano u 22,05 časova u ulici Alekse Matića u Prnjavoru kojom prilikom je utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kontrolom lica I.D. u ulici Magistralni put u Prnjavoru u 22,54 časova utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,36g/kg. 

Takođe, za navedena lice je utvrđeno da su prekršili policijski čas, te su im zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, sankcionisano je 16 lica.

Tagovi: